Foto:

Open dag natuurtuin

HELMOND - In Natuurtuin de Robbert is zondag 21 juli, een open zondagmiddag. Liefhebbers van planten en insecten kunnen hun hart ophalen in de tuin.

Eind mei is een deel van de graslandjes gemaaid. Het gras is weer aangegroeid en verschillende soorten Vergeet-mij-nietjes, Echte koekoeksbloemen, Moerasrolklaver, Boterbloemen en ander moois staan weer fris in bloei.

In de ongemaaide delen maken grote planten als Wederik, Moerasspirea en Kale Jonker de dienst uit. Een afwisselend geheel dat veel bloembezoekende insecten trekt. Bij gunstig weer zoemt, fladdert, kruipt en springt een bont gezelschap met vlinders, bijen, zweefvliegen en andere insecten rond. Niet voor niets wordt de natuurtuin dit seizoen door 2 insecten-specialisten onderzocht op vlinders, libellen en wantsen.

Muggen en dazen vinden het ook gezellig als bezoekers in het groen komen wandelen. Een anti-insectenmiddel is aan te raden.

Net als vorig jaar is het de laatste tijd droog en staat het waterpeil in de poelen erg laag. Het vele waterleven moet het met een kleine hoeveelheid water doen. Dat willen de mensen van de Natuurtuin niet verder in het nauw brengen en daarom is het deze keer niet mogelijk om waterbeestjes te scheppen.

De natuurtuin is op zondag 21 juli geopend van 13.00-17.00 uur. Elke zaterdagochtend zijn er vrijwilligers in de tuin en staat de poort open voor liefhebbers van rust en natuur. Honden mogen niet binnen in de natuurtuin. Meer informatie: www.derobbert.nl.

Meer berichten