Gidsen vertellen tijdens de demonjstraties alles over de geschiedenis van het turfsteken.
Gidsen vertellen tijdens de demonjstraties alles over de geschiedenis van het turfsteken. (Foto: )

Demonstraties 'turfsteken in De Peel' in Deurne

DEURNE - Hoe woonden en werkten de Peelarbeiders meer dan 100 jaar geleden? Hoe ontstond het 'zwarte goud'? Wat is een bonkshop? Op deze en andere vragen krijgen belangstellenden antwoord tijdens de demonstratie turfsteken in De Peel.
Op het speciaal ingerichte turfveldje in het Toon Kortooms Park laten turfstekers, annex VVV-gidsen, zien hoe de turf vroeger werd gewonnen. Het hoogveen in De Peel was op sommige plekken wel 8 meter dik. De gidsen vertellen over het ontstaan van het hoogveen en de bittere omstandigheden waaronder de Peelarbeiders vroeger leefden.


De demonstratie turfsteken bijwonen kan op de woensdagen 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus. De excursies starten om 14.00 uur op het turfveldje in het Toon Kortooms Park aan de Griendtsveenseweg 80 in Deurne.

Tevoren aanmelden bij het Toon Kortooms Park is gewenst via tel. 0493-529590. De kosten voor deelname zijn 6,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee, mits begeleid door een volwassene met een maximum van twee kinderen per volwassene. Meer informatie:

www.vvvdeurne.nl

www.toonkortoomspark.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden