Wie maakt kunstwerk voor station Deurne?

De ruimte in het geluidsscherm waar het kunstwerk in moet passen.
De ruimte in het geluidsscherm waar het kunstwerk in moet passen. (Foto: )

DEURNE - Voor kunstenaars en andere creatievelingen ligt er een mooie uitdaging in Deurne. De gemeente daagt hen uit om mee te doen met een ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk op station Deurne. In 2018 zijn er geluidschermen geplaatst bij het spoor in Deurne. Bij het station bestaat dit scherm uit doorzichtige panelen. Bij de opgang van het station zit een uitsparing, die tot nu toe leeg is gelaten. Hier is ruimte voor het kunstwerk.

Het gaat om een uitsparing van 60 bij 97 centimeter waar een stalen plaat in wordt gezet met klemmen. Het kunstwerk moet grotendeels dicht zijn, minimaal 90% van de uitsparing moet gevuld zijn. Dit om een geluidslek te voorkomen. Het kunstwerk dient vandaalbestendig te zijn en goed te onderhouden.

Inzendperiode
Inzenden kan tot 15 september door te mailen naar info@deurne.nl onder vermelding van 'Ontwerpwedstrijd opgang perron'. Na de inzendperiode kiest een commissie drie ontwerpen. De commissie bestaat uit medewerkers van de gemeente Deurne, Bureau Spoorbouwmeester en een onafhankelijke kunstenaar. Op de drie geselecteerde ontwerpen kan vervolgens gedurende twee weken gestemd worden. De kunstenaar met het winnende ontwerp ontvangt 2000 euro en werkt in overleg met de commissie het kunstwerk verder uit.

Meer informatie
Op www.deurne.nl is meer informatie te vinden over de ontwerpwedstrijd. Zoek op de website op: ontwerpwedstrijd station.

Meer berichten