In Museum Klok & Peel kunnen kinderen de vrijheid ontdekken. Foto: Rob Fritsen.
In Museum Klok & Peel kunnen kinderen de vrijheid ontdekken. Foto: Rob Fritsen. (Foto: Rob Fritsen)

'Tuurke' ontdekt de vrijheid in Klok & Peel

ASTEN - In de zomervakantie kunnen kinderen een avontuur beleven waarbij ze 75 jaar terug gaan in de tijd. De interactieve doe-tocht 'Tuurke ontdekt de vrijheid' kan tot zondag 18 augustus gevolgd worden.

Niet iedereen weet dat in de Peel is tijdens WOII hevig gevochten is. Omdat dit nu bijna 75 jaar geleden is, wordt overal stilgestaan bij wat er toen gebeurd is. In de zomervakantie zijn er voor kinderen speciale activiteiten waarbij Tuurke op zoek gaat naar wat vrijheid betekent. Basisschoolkinderen kunnen verschillende dingen ontdekken: hoe voelt het om in een schuilkelder te zitten? Speel gezelschapsspelletjes uit de oorlog zoals het ganzenbordspel 'op weg naar de vrijheid'. Speel oorlogsliedjes op xylofoon en beiaard, los een ruzie op, en kijk in een spiegelwand. Wie zie je dan? Wie de speurtocht heeft volbracht krijgt een kleurig gelukspoppetje.

Dat Tuurke deze zomer teruggaat naar de oorlogstijd is geen toeval. In het museum is vanwege de viering van 75 jaar vrijheid de nieuwe tentoonstelling 'Death Valley de Peel' geopend. In deze tentoonstelling beleven bezoekers wat er zich allemaal heeft afgespeeld tijdens WOII in De Peel. Ook zijn de oorlog gerelateerde tentoonstellingen 'Meisjes van Toen' en 'Klokkenroof!' te zien.

Alle informatie over het museum is te vinden op: www.museumklokenpeel.nl

Meer berichten