Foto:

IVN wandeling door Strijp

HELMOND - IVN Helmond verzorgt zondag 7 juli een natuurwandeling door het typisch Brabantse cultuurlandschap Strijp. Het landschap kenmerkt zich door kleinschaligheid, houtranden, bloemrijke weilanden, bolle akkers en beken. Vanwege de kleinschaligheid en variatie in landschapselementen is het aantrekkelijk gebied voor vogels, zoogdieren en insecten. Koekoek, ijsvogel, ree en vos zijn vaste bewoners van het gebied.

De wandeling leidt over smalle paadjes, langs slootkanten, door bosschages en weilanden. Enkele stukken van het wandeltraject gaan over particulier terrein; honden zijn daarom niet toegestaan. Vanwege de op sommige plekken hoge vegetatie is het aangeraden laarzen of stevige wandelschoenen en een lange broek te dragen.

De wandeling start om 14.00 uur bij het Verliefd Laantje in Helmond, schuin tegenover Aarle-Rixtelseweg 79 in Helmond. De wandeling heeft een lengte van 3,5 km. en duurt circa 2 uur. Deelname is gratis, aanmelden vooraf niet nodig. Voor meer informatie: Anne Regts, tel. 06-20491428 of ivnhelmond@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden