Beate Loonstra: een waanzinnig getalenteerde en technisch geweldige allround musicus. Foto: Milagro Elstak.
Beate Loonstra: een waanzinnig getalenteerde en technisch geweldige allround musicus. Foto: Milagro Elstak. (Foto: Milagro Elstak)

Classique en Plein Public op Lambertushof

HELMOND - Stichting Lambertushof verzorgt zondag 7 juli vanaf 14.00 uur voor de 10e keer het klassieke openluchtconcert 'Classique en Plein Public'. Deze editie heeft een Spaans thema. Entree is gratis.

Het programma begint met een optreden van de lokale aanstormende talenten van de talentstroom Kunstkwartier en de Young Musicians Academy van Fontys. Onder hen violiste Liv Tempelaars.

De Spaanse sopraan Adina Rojas Oprean brengt, samen met pianiste Laura Balicov, liederen en aria’s van onder andere Rodrigo, Giménez en Barbieri. Hierna is de beurt aan harpiste Beate Loonstra, die al met vele vooraanstaande orkesten en artiesten heeft gewerkt. Nadat de Moldavische Laura Balicov eerder Adina Rojas heeft begeleid, speelt zij ook een soloblok.

Vervolgens zijn Punto Bawono (Indonesië) en Galit Zadok (Israël) aan de beurt. Zij verrassen de bezoekers met een programma voor twee niet alledaagse instrumenten: de theorbe en dulciaan. Het programma sluit af met tenor Jonatan Alvarado. Hij is naast zanger ook een uitstekend luitist, gitarist en dirigent.

Classique en plein public begint om 14.00 uur op Lambertushof Helmond.

Meer informatie over dit programma, de muzikanten en het repertoire is te vinden op www.lambertushofhelmond.nl en op Facebook Stichting Lambertushof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden