Kennismaken met verschillende 'Walking Sports' kan op vrijdag 12 juli. Foto: Gerard van Hal Fotografie.
Kennismaken met verschillende 'Walking Sports' kan op vrijdag 12 juli. Foto: Gerard van Hal Fotografie. (Gerard van Hal Fotografie)

Sportdag Walking Sports

Jibb+ houdt vrijdag 12 juli in samenwerking met Heel Helmond Sport de allereerste editie van de Sportdag Walking Sports. Deze vindt plaats van 10.00-13.00 uur in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport op de Braak. De sportdag is bedoeld voor 55+'ers die graag sportief bezig willen zijn, maar dan in een lager tempo.

HELMOND - Walking Sports is een sociale bewegingssport speciaal voor ouderen, waarbij gewerkt wordt aan kracht, balans en uithoudingsvermogen. Deze manier van sporten draagt enorm bij aan de vitaliteit van de oudere inwoners. Sophie Pennock, buurtsportcoach bij Jibb+: "Tijdens deze sportdag kunnen deelnemers ervaren welke vorm van Walking Sports het beste bij ze past. Dit doen we door het geven van clinics, waarbij we in spelvorm de mensen laten kennismaken met de sport. Tijdens deze eerste editie gaan we aan de slag met voetbal, hockey, handbal en tennis."

In Helmond wordt sinds enkele jaren Walking Football (Wandelvoetbal) gespeeld door WVV Old Stars Helmond en bij RKSV Mierlo-Hout onder begeleiding van trainer Kristian van den Nouwlant, buurtsportcoach bij Jibb+: "We merken dat het Wandelvoetbal een leuke manier is om te blijven sporten in de buitenlucht. Ik vind het mooi om te zien dat er fanatiek wordt bewogen, maar dat er daarbij ook heel veel lol is op het veld. Het lijkt ons dan ook gaaf om Walking Sports in Helmond niet alleen bij het voetbal te laten plaatsvinden, maar dat meerdere sporten deze vorm succesvol gaan overnemen."

Jibb+ verzorgt de verschillende clinics samen met Heel Helmond Sport, tennisvereniging 't Trambaantje, handbalvereniging Swift en de hockeyvereniging HC Helmond. Sophie: "De sportdag staat in het teken van met veel plezier samen bewegen, waarnaast er natuurlijk ook ruimte is voor gezelligheid. Want dat mag zeker niet ontbreken op zo'n dag!"

Aanmelden kan tot en met woensdag 10 juli voor deze sportdag kan via:
www.jibbplus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden