Foto:

Phileutonia & Friends op Caratpodium

Van begin mei tot eind september loopt het Caratseizoen. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode gratis concerten in het karakteristieke Caratpaviljoen. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Deze keer begint het programma om 12.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

HELMOND - Op zondag 30 juni verzorgt Phileutonia het concert in het Caratpaviljoen van stadspark De Warande. Voor deze bijzondere gelegenheid zullen alle geledingen van de Koninklijke Stadsharmonie optreden, te beginnen met de jeugdige slagwerkers en het Pieporkest , gevolgd door het Philbee orkest waarna rond 15.00 uur dirigent Dirk van de Weijer het stokje overneemt met het Harmonieorkest.

Gastoptredens
Er wordt een zeer gevarieerd programma ten gehore worden gebracht, afgewisseld met enkele gastoptredens en een improvisatieworkshop waarbij alle aanwezige kinderen zelf muziek mogen maken.

Phileutonia doet meer
Met haar muzikale optreden wil Phileutonia & Friends niet alleen amuseren maar ook interesseren en enthousiasmeren. Al enkele jaren verzorgt de Koninklijke Stadsharmonie om deze reden muzieklessen op basisscholen. Leerlingen leren daarbij niet alleen over de instrumenten maar ze mogen die instrumenten ook uitproberen en aan het einde van de cursus verzorgen ze een echt optreden in het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk. Phileutonia hoopt op deze manier de jeugdigen enthousiast te maken voor de muziek want: muziek maken is leuk maar samen muziek maken, is nog veel leuker.

De Koninklijke Stadsharmonie (K.S.H.) Phileutonia is op 23 oktober 1850 opgericht als 'Liederentafel' en in 1862 omgezet naar harmonie. De naam Phileutonia kan het beste worden uitgelegd als: 'vrienden met de juiste toon'. Momenteel heeft de harmonie zo'n 200 leden die zich in diverse geledingen bezig houden met het maken van muziek. Van kinderen vanaf ongeveer 8 jaar tot de 6 'oudste' leden die reeds 50 jaar lid zijn.

Meer berichten