Foto:

Zestig statushouders verdienen certificaat heftruck of vca

GEMERT-BAKEL - Vorig jaar hield Senzer een pilot in Gemert-Bakel die bestond uit een speciale heftruck-training en een basiscursus Veiligheid en Gezondheid (vca) voor statushouders. Van de 30 deelnemers heeft het merendeel inmiddels werk gevonden. Reden genoeg voor werkbedrijf Senzer om in 2019 deze trainingen regiobreed in te zetten om de kansen van statushouders op een baan te vergroten.

60 inwoners
Dit jaar hebben zestig inwoners met verblijfsvergunning uit Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren één van de trainingen gevolgd. En met succes. Zij ontvangen op 20 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant Inclusief hun heftruck- of vca-certificaat.

Volgende stap
Maar daar is het niet bij gebleven. Veel cursisten hebben alweer een volgende stap gezet in hun werktoekomst. Zo zijn 46 personen al aan het werk, volgen een werkstage of opleiding of hebben lopende sollicitaties.

Statushouders zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en een opleiding mogen volgen of mogen werken in Nederland.

Meer berichten