Deelnemers krijgen zes maanden twee slimme rookmelders gratis.
Deelnemers krijgen zes maanden twee slimme rookmelders gratis. (Foto: )

Gemeente zoekt deelnemers voor project digitale diensten

Digitalisering bepaalt de samenleving van vandaag én morgen. Mede dankzij de aanleg van een glasvezelnetwerk is het nu het mogelijk om zorg- en veiligheidsdiensten aan te bieden met waarborging van dataveiligheid en beveiliging van persoonlijke gegevens.

HELMOND - De gemeente Helmond start in Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout de projecten 'Leefsamen' en 'Veilig Wonen' om in totaal 1.000 Helmonders kennis te laten maken met digitale diensten voor brand- en inbraakveiligheid en om ouderen en hun naasten te ondersteunen in de uitdaging langer veilig thuis te blijven wonen. Bewoners krijgen hierover een brief met meer informatie.

Leefsamen
Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis. Ook in Helmond. De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners zich veilig voelen in hun eigen huis. Deelnemers in Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout krijgen na aanmelding voor zes maanden gratis sensoren geïnstalleerd in hun woning voor de projectperiode van zes maanden. Samen met familie, vrienden of buren kunnen inwoners dan op eenvoudige wijze een groep van bekenden vormen die elkaar helpen als het nodig is.

Veilig Wonen
Steeds meer woningbranden worden veroorzaakt door apparatuur die opgeladen wordt. Maar ook vergeten pannetjes op het vuur en schoorsteenbranden komen vaak voor. Het project Veilig Wonen is bedoeld om brand(gevaar) tijdig te detecteren en te alarmeren. Deelnemers in Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout krijgen voor zes maanden gratis twee slimme rookmelders die op de persoonlijke situatie reageren. De installatie van de rookmelders wordt verzorgd door vrijwilligers van de brandweer.

Voorwaarde voor deelname is een actieve glasvezelverbinding. In deze wijken is het glasvezelnetwerk van Glasvezel Helmond al beschikbaar. Meer informatie: www.leefsamen.nl/helmond en www.altijdthuis.nl/helmond

.

Meer berichten