De Magic Mouse staat vijf dagen op de kermis in Deurne.
De Magic Mouse staat vijf dagen op de kermis in Deurne. (Foto: )

Kermis in Deurne met primeurs en speciale tentoonstelling

DEURNE - De kermis in Deurne is van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 juni. Het belooft weer een bijzondere editie te worden met nieuwe en spannende attracties. Zo komt er een immens grote achtbaan met draaiende karretjes genaamd 'Magic Mouse'. Deze heeft een oppervlakte van 18 bij 32 meter en staat voor de eerste keer in Deurne.

De Space Jam is ook nieuw, de torenhoge zweefmolen is dit jaar het letterlijke hoogtepunt van de Deurnese kermis. Ook de Ultimate is nieuw voor Deurne. Deze slingerarm is niet bestemd voor mensen met een zwakke maag. Met hoge snelheid worden passagiers heen en weer geslingerd én rondgedraaid, over het toekijkende publiek heen. World of the Living Dinosaurs is een hagelnieuwe attractie waarbij bezoekers een unieke reis terug in de tijd kunnen beleven tussen bewegende dinosaurussen.

Extra's

De organisatie heeft een uitgebreid randprogramma samengesteld zodat er elke kermisdag iets extra's is. Kermis Deurne start vrijdag 21 juni officieel om 17:00 uur met een magische kermisopening voor het gemeentehuis. Een illusionist brengt veel spanning en spektakel met zijn adembenemende show. Sensationele acts met vuur en messen zal het publiek doen verbazen.
Clown Desalles komt op bezoek voor de allerkleinsten. Naast zijn grappen en grollen neemt hij ruim de tijd om mooie ballonfiguren te maken.

Nieuw dit jaar is een kermismodelbouw expositie in het leegstaande pand aan de Kerkstraat 6b. Met een directe inloop vanaf het kermisterrein en rolstoelvriendelijk, wil de gemeente een extra 'attractie' aanbieden. Enkele exposanten stallen hun draaiende en verlichte attracties uit voor het Deurnese kermispubliek. Tientallen meters aan kermisminiaturen worden op toepasselijke wijzen gepresenteerd. Daarnaast krijgen kinderen de mogelijkheid een kermissimulatie te besturen in een echte kermiskassa. De kermismodelbouw expositie is alle kermisdagen gratis toegankelijk.

Traditiegetrouw wordt de kermis op dinsdagavond afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow in het Pastoor Roespark.

Praktische informatie

Kermis Deurne staat opgesteld op de Markt, de Visser, Kerkstraat en Pastoor Roespark en is elke dag geopend van 13.00-01.00 uur. Op zaterdag mogen de attracties een half uur langer doordraaien tot 01:30 uur. Er is een gratis bewaakte fietsenstalling bij het voormalige Postkantoor op de hoek Martinetstraat-Harmoniestraat.

https://www.facebook.com/kermisdeurne/

Meer berichten