Foto: Joli Deitz

Eerste lustrum Drakenbootfestival groot succes

HELMOND - Het eerste lustrum van het Drakenbootfestival was er dit jaar een bijzondere. Het begon allemaal met een zogenaamd 'familiedrama' waarbij op zaterdagochtend een familie meerkoetjes uit het kanaal werd gered door de Dierenambulance, Reddingsbrigade De Reddingsklos en de EHBO. Daarna werd die dag volop gevaren door verschillende bedrijven.

Tijdens de Drakenbootraces wordt er telkens gevaren met twee of drie Drakenboten tegelijk, die bemand zijn met zestien peddelaars, een trommelaar en een stuurman. De race vindt plaats ver een lengte van 250 meter op het kanaal tussen het Havenplein en Keyserinnedael. Samenwerking is essentieel om te kunnen winnen.

In een zinderende finale won Bouwbedrijf van den Heuvel de strijd tegen Cialona Expo BV en de winnaar van vorig jaar, AAE BV.

Op zondag waren de vriendengroepen aan de beurt. In tegenstelling tot de dag ervoor gingen er geen boten om – de dag ervoor waren dat er maar liefst twee. De strijd ging aan het einde tussen Rawazzi, Boten Anna en HUP, waarvan laatstgenoemde zich uiteindelijk winnaar heeft mogen noemen van dag twee van het Drakenbootfestival 2019.

Ondanks dat begin dit jaar het Drakenbootfestival 2019 in eerste instantie werd afgezegd, mag Helmond er trots op zijn dat we deze mooie traditie toch nog in stand hebben kunnen houden.

Foto's en tekst: Joli Deitz

Meer berichten