Foto:

1e lustrum Drakenbootfestival

Het Havenpark aan de Kanaaldijk is dit jaar weer de locatie voor Foodstock en het Drakenbootfestival. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni kunnen bezoekers hier genieten van eten, drinken, muziek en natuurlijk de drakenbootraces. De toegang is gratis.

HELMOND - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseert Rotaryclub Helmond Regio op het kanaal in het centrum van Helmond de spectaculaire drakenbootraces.

Op zaterdag 15 juni vanaf 13.00 uur starten de spannende races met maar liefst 36 teams van bedrijven uit Helmond en omstreken; op zondag 16 juni om 11.00 uur gaat de wedstrijd van Helmondse clubs en verenigingen van start. Het is inmiddels traditie dat er een felle strijd wordt gestreden om de eer en om de felbegeerde Drakenboot-bokaal.

Het parcours van de races is 250 meter lang tussen het Havenplein en Keyserinnedael. Elke vijf minuten staan twee teams aan de start die in ongeveer anderhalve minuut van start naar finish racen in echte drakenboten. Elk drakenbootteam bestaat uit 16 peddelaars en een trommelaar, die met luid tromgeroffel het tempo moet aangeven. Het gelijktijdig insteken van de peddels en kracht bepaalt de snelheid. Langs het parcours moedigen de vele supporters de teams aan: een spannend en kleurrijk spektakel.

Tijdens de races zorgen Helmondse blaaskapellen langs het kanaal voor een gezellige sfeer en is er een gratis spelletjesparcours voor kinderen. Op de vele terrasjes op de oevers van het kanaal en bij het gezellige boathouse kunnen de supporters de sportieve prestaties van de verschillende teams van dichtbij volgen.

Op het festivalterrein zijn loten te koop voor de Drakenbootloterij, waarvan de opbrengst is bestemd voor een aantal goede doelen: Inloophuis De Cirkel, Starttobefit en De Bundertjes. De trekking van de loterij vindt plaats op zondag 16 juni om 19.00 uur in het Boathouse.

Foodstock

De naam Foodstock verwijst natuurlijk naar het legendarische festival Woodstock, de organisatie heeft bewust gekozen voor een verwijzing naar dit festival. Foodstock wil voor jong en oud een plek zijn om ongedwongen te genieten van elkaar en de muziek. Om deze reden is Foodstock dan ook alle dagen gratis toegankelijk. Met een aanbod van ongeveer 20 foodtrucks met Surinaams, Vietnamees, Spaans, Mexicaans, Aziatisch en nog veel meer, kent Foodstock een breed aanbod uit allerlei werelddelen. Daarnaast is er gezorgd voor een gevarieerd muziekprogramma met veel verschillende stijlen. Organisator Davy Versfeld van FT Productions: "We hebben een mooi muzikaal programma met onder andere Bontgenoten Soundsystem, Benny Cool, Ballhaus en STVN & Lemon Aid. Extra aandacht hebben we besteed aan onze jongste gasten, zij kunnen zich vermaken op springkussens, nostalgische schommels of op de vele andere kinderactiviteiten. Uiteindelijk moet iedereen van 0 tot 100 jaar zich op Foodstock kunnen amuseren."

Foodstock is geopend op vrijdag 14 juni: 16:00 – 23:00 uur; zaterdag 15 juni: 14:00 - 23:00 uur en zondag 16 juni: 12:00 - 21:00 uur.

Meer berichten