Boeklancering 'Geen Cabaretier' met Leon van der Zanden

Foto:

De officiële boeklancering van het boek 'Geen Cabaretier', een openhartig portret over de in januari gestopte cabaretier Leon van der Zanden, is donderdag 13 juni in Bibliotheek Helmond.

"Er zit niemand te wachten op een boek over Leon van der Zanden, behalve mijn ego", was zijn eerste reactie. Daar dacht zijn tourmanager anders over. Van heel dichtbij volgde Bart van Tongerlo het proces van afscheid nemen tijdens zijn laatste theatertour als cabaretier en schreef er dit boek over. Hij presenteert het confronterende en eerlijke portret deze avond samen met Leon van der Zanden. Na afloop is er de gelegenheid in gesprek te gaan met Bart en Leon en de mogelijkheid om het boek te kopen.
Voor Bart van Tongerlo is 'Geen Cabaretier' zijn debuut als schrijver. Hij besloot zijn eerste titel in eigen beheer uit te geven onder de naam Moose Up Your Life | Books.

Over het boek:
Na twintig jaar en negen avondvullende voorstellingen stopt Leon van der Zanden als cabaretier om zichzelf opnieuw uit te vinden. De jas past niet meer bij wie de sympathieke Brabander vandaag de dag is: géén cabaretier. Zijn cabaretcarrière dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Als tourmanager volgde Bart van Tongerlo hem op de voet tijdens zijn laatste theatertour 'Kameleon'. 'Geen Cabaretier' is een rauw en ongekunsteld portret over (on)belangrijk zijn, eenzame kleedkamers, de echte wereld, betekenisgevers, magnetronmaaltijden, Stef Bos, een duur horloge en een nieuwe droom.

Graag vooraf aanmelden voor de boeklancering i.v.m. beperkt aantal plaatsen. De boeklancering begint donderdag 13 juni om 19.30 uur in de bibliotheek aan de Watermolenwal 11 in Helmond. Entree bedraagt 5 euro.
Aanmelden via: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden