Als sporten op gamen lijkt, vindt de doelgroep het wel leuk. Foto: Robert Verboon.
Als sporten op gamen lijkt, vindt de doelgroep het wel leuk. Foto: Robert Verboon. (Foto: Robert Verboon)

Bijzonder sportproject start op vier locaties

Wethouder Harrie van Dijk heeft op de Antoon van Dijkschool de eerste van vier bijzondere sportruimtes geopend.

HELMOND- Deze E-fitzones zijn ingericht met verschillende digitale gamesporten, speciaal bedoeld voor jongeren en jongvolwassen met een licht verstandelijke beperking. Hen structureel in beweging krijgen is een hele uitdaging, maar als sporten op gamen lijkt, lukt dat heel goed.

Het initiatief ligt bij de Antoon van Dijkschool, stichting ORO en Bundelzorg en wordt ondersteund door Stichting JIBB+ en Embedded Fitness. "Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is sporten niet vanzelfsprekend", zegt Ad van den Brand, projectleider bij ORO, "gewoon omdat het soms te duur is om naar een sportschool te gaan of omdat ze geen interesse hebben. Sommigen gamen veel, dat kan lekker thuis. We hebben gezocht naar een manier om sporten en gamen te combineren. Met de apparatuur van Embedded Fitness gaat dat heel goed samen. Spelenderwijs blijven ze in beweging."

Jibb+ gaat medewerkers van de Antoon van Dijkschool, ORO en Bundelzorg leren hun cliënten op een goede manier te begeleiden. Embedded Fitness zorgt voor wisseling van apparaten en nieuwe games.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden