"Van dat rolstoelwandelen wordt je nog fit ook."
"Van dat rolstoelwandelen wordt je nog fit ook." (Foto: )

Vrijwilligerswerk is soms net sport en zorgt dat je fit wordt

Helmondvoorelkaar, het platform voor vrijwilligerswerk in de gemeente Helmond, bestaat inmiddels twee jaar. 46% van de vrijwilligers op het platform doet volgens eigen zeggen voor de eerste keer vrijwilligerswerk.

HELMOND - Het geheim: vrijwilligerswerk dat blijft verrassen. Een voorbeeld is de gratis zomerfit 'actie' waarmee je fit de zomer ingaat door te helpen. Uit onderzoek onder de deelnemers van helmondvoorelkaar.nl blijkt dat 46% van de vrijwilligers nog nooit eerder vrijwilligerswerk had gedaan. Daarnaast geeft 32% aan dat zij al actief waren als vrijwilliger, maar méér vrijwilligerswerk zijn gaan doen. Het gaat in totaal om bijna 260 vrijwilligers die zich gemiddeld 33 keer per jaar inzetten. De vrijwilligers zijn met gemiddeld 40 jaar ook jonger dan de 'doorsnee' vrijwilliger.

De verklaring voor de groei is de verrassende invulling van 'het' vrijwilligerswerk, aldus Renske Bartels van LEVgroep, de organisatie achter Helmondvoorelkaar. "Het platform verzamelt alle vrijwilligersactiviteiten op één plek. Het aanbod is daardoor heel divers; van maatje zijn voor iemand tot het geven van zwemles aan gehandicapte kinderen. Je krijgt door de site ook slimme suggesties voor passend vrijwilligerswerk toegestuurd op basis van jouw wensen."

Roos en Eva wandelen in de vakantie met de ouderen in het verzorgingstehuis in hun buurt.
"In de vakantie zijn er vaak te weinig vrijwilligers. Daarom vallen we in, zodat iedereen toch een keer naar buiten kan. Van dat rolstoelwandelen wordt je nog fit ook! "

Renske Bartels: "Iedereen wil natuurlijk fit zijn voor de zomer. En dat kun je heel goed combineren met iets goeds doen! Dus kom niet alleen letterlijk in beweging maar ook figuurlijk. Met een uur rolstoel duwen, boodschappen tillen of de stoep aanvegen verbrand je net zoveel calorieën als een uur fitnessen. Het is nog gratis ook, inclusief de dikke glimlach en dankbaarheid achteraf!" Mee doen met de winactie? Kijk op: https://www.helmondvoorelkaar.nl/hetisnetsport

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden