De familie van den Hurk opent haar bedrijf aan de Sonseweg in Lieshout. Foto: Martine Berendsen.
De familie van den Hurk opent haar bedrijf aan de Sonseweg in Lieshout. Foto: Martine Berendsen. (Foto: Martine Berendsen)

Proef het boerenleven

Melkveehouders nemen dit jaar deel aan de Open Boerderijdag op maandag 10 juni en openen de deuren voor publiek. Op de boerderijen is er voor het hele gezin van alles te doen: het boerenleven ervaren en meer leren over koeien.

LIESHOUT - Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. In deze regio is de boerderij van Familie van den Hurk in Lieshout geopend. Het gezin bestaat uit boer Frans, boerin Anette en hun dochters: Jessica, Ilse, Anneke en Petra. De familie verzorgt 310 melkkoeien en 180 stuks aan jongvee. Al het vee heeft ongeveer 135 hectare grond tot haar beschikking. Bijna alle werkzaamheden op de boerderij doet de familie zelf, behalve het hakselen van maïs. In 2017 is er een nieuwe melkstal gerealiseerd waarin maar liefst 44 koeien tegelijk gemolken kunnen worden, dit is een zogenoemde carrousel buitenmelker. De boerderij ligt aan de Sonseweg 13 in Lieshout. Meer info:

www.campina.nl/boerderijdagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden