Zoë Verbrugge met haar ontwerp voor de Social Sofa.
Zoë Verbrugge met haar ontwerp voor de Social Sofa. (Foto: )

Zoë Verbrugge ontwerpt Social Sofa

GEMERT – Social Sofa, wie kent ze niet? De mozaïek buitenbankjes zijn inmiddels een bekende ontmoetingsplek geworden. Ze zijn in allerlei gedaanten te vinden, door het hele land. Locatie St. Josephstraat van het Commanderij College krijgt ook zo'n bank. Leerling Zoë Verbrugge maakte het ontwerp.

Medewerkers en leerlingen mochten een ontwerp insturen. Een jury selecteerde acht ontwerpen. Vervolgens volgde een stemronde waarbij zowel leerlingen als medewerkers konden stemmen. Het was een nek-aan-nekrace tussen drie ontwerpen, maar uiteindelijk kwam het kleurrijke ontwerp van Zoë als winnaar uit de bus.

Zoë is verbaasd: "Ik vind het heel leuk, maar ik had het echt niet verwacht. Ik vond alle ontwerpen zo mooi!", vertelt ze enthousiast. Ze heeft ontwierp een bank vol stipjes en streepjes. "Ik wilde dat het niet saai zou worden en dat is goed gelukt." De vmbo-leerlingen van deze locatie, de leerlingen van praktijkonderwijs en het personeel werken samen aan dit sociale kunstwerk. Tussen 3 en 13 juni mozaïeken in totaal ruim 250 leerlingen en medewerkers aan deze bank.

Kijkje nemen

11, 12 en 13 juni zet het Commanderij College de deuren open voor iedereen die een kijkje wil nemen bij de Social Sofa. Dit kan tussen 09.00 en 15.00 uur door de locatie aan de St. Josephstraat 17 binnen te lopen.

Meer berichten