Binderin bijt de spits af op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei.
Binderin bijt de spits af op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei. (Foto: )

Dubbel genieten van muziek bij twee Caratconcerten

Van begin mei tot eind september loopt het Caratseizoen. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode gratis concerten in het karakteristieke Caratpaviljoen. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek.

Helmond - In verband met Hemelvaart zijn er twee Caratconcerten deze week, een op donderdag 30 mei en de reguliere op zondag 2 juni.

Hemelvaart 30 mei

12.00 uur: Binderin uit Helmond.

Binderin brengt eigenwijze, Brabantse folk, vrolijke feestmuziek en fraaie luisterliederen.

13.00 uur: Love4music uit Veghel

Love4music is een klein gezellig pop- en gospelkoor uit Veghel. Dirigent Dan Loredan arrangeert 4-, 5- en zelfs 6-stemmige muziek voor ons.

14.00 uur: Het Bernhezer Senioren Orkest

Het Bernhezer Senioren Orkest (2008) telt maar liefst 35 muzikanten, onder leiding van dirigent Leo Boeijen. De doelstelling is om gezamenlijk kwalitatief goede, maar vooral gezellige (concert) muziek te maken.

Programma zondag 2 juni

12.00 uur: Amicitia uit Helmond
Naast een harmonieorkest bestaat Amicitia (1964, Brouwhuis) uit een opleidingsorkest, en een slagwerkgroep.

13.00 uur: Stadskoor Grave
Dit is een gemengd-profaan-koor waarbij het zingen als een feest van muzikale verwondering wordt beleefd.

14.00 uur: Lambardi uit Helmond

Traditiegetrouw verzorgt Lambardi een concert op het mooie Carat podium in Stadspark De Warande. Het is het laatste optreden van het koor op het Caratpodium onder leiding van dirigent Nadia Loenders. Vanaf 1 oktober gaat zij wegens privé omstandigheden het koor verlaten. Het project The Armed Man op 22 september in het Muziekgebouw in Eindhoven is haar definitieve afscheid. De begeleiding op piano is in vertrouwde handen van René van de Laar

Meer berichten