Franse Markt

HELMOND - De Franse Markt is een leuk familiefestival; een kunstzinnige markt, dit jaar op het terrein rondom en binnen de poorten van de Cacaofabriek. Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, viert zij haar eerste lustrum. De markt is geopend van 11.00-17.00 uur.

De organisatie van de nieuwe stichting Soet op Suyt, heeft de vleugels uitgeslagen en werkt nauw samen met Dit is onze wijk, Radio Helmond, Geert Blenkers, Hilma Bovenkerk van Artschool Helmond, Lavinia Germano van het Annatheater en Christa van Harsel van Buurthuis Sint Anna en meer. Van der Vorst Partyservice zorgt voor de opbouw van de markt. Alles en iedereen onder de artistieke leiding van Niek de Groot.

In dit lustrumjaar zullen een kleine 200 kunstenaars en artiesten actief zijn en het publiek weer ontvangen en aangenaam vermaken. Op een aantal podia rondom de Cacaofabriek, in het Annatheater ,in het buurthuis Sint Anna en in het stadscentrum zullen zij acte de presence geven. In de Cacaofabriek worden films vertoond en worden rondleidingen gerealiseerd. In de popzaal treden verschillende groepen op van dans tot ballet en van mondharmonica tot koormuziek. Ook zal er live radio worden gemaakt door omroep Helmond. Bij het terras op het podium wordt line-dance getoond en zijn optredens van de zangers en zangeressen van de Stichting Musicals in Helmond. Natuurlijk ontbreekt de Franse muziek hier niet. Vanaf 15.00 uur speelt vaste gast, de Pointwood Big band.

Meer berichten