Maurice Lammerts van Bueren
Maurice Lammerts van Bueren (Foto: )

Poolse klanken in Lambertusconcert

HELMOND - Sopraan Aldona Bartnik en pianist Maurice Lammerts van Bueren verzorgen zondag 2 juni een liedrecital met werken van beroemde Poolse componisten zoals uitgevoerd door Chopin, Paderewski en Szymanowski. Ht concert vindt plaats in de kapel van het Elkerliek, Wesselmanlaan 25 in Helmond. De aanvang is 20.00 uur, kaarten kosten 12,50 euro.

Poolse liederen worden zelden uitgevoerd en dat komt volgens pianist Maurice Lammerts van Bueren ook omdat het Pools een heel moeilijke taal is. Vorig jaar nodigde de Poolse sopraan Aldona Bartnik de pianist uit samen een cd te maken, mét Pools repertoire: 'Melancholia'. Met de muziek van die cd 'toeren' beide musici nu door het land.
De Poolse sopraan Aldona Bartnik is zeer actief als solist en ensemblezangeres op diverse grote podia in Europa. Zo zong ze onder andere bij de Nederlandse Bachvereniging. Met pianist Maurice Lammerts van Bueren deelt ze de passie voor muziek uit Oost-Europa. Hij heeft zich inmiddels volledig toegelegd op de liedbegeleiding, een ongekend uitdagende specialisatie. Hij gaf kamermuziek- en liedrecitals over de hele wereld en nam ook voor diverse labels cd's op. Hij is bovendien oprichter van het Coco Collectief.
Meer informatie:
www.lambertusconcerten.nl

Meer berichten