Voorleesbus Blikkie wordt 5 jaar en viert zijn verjaardag op woensdag 5 juni.
Voorleesbus Blikkie wordt 5 jaar en viert zijn verjaardag op woensdag 5 juni. (Foto: )

Blikkie de Voorleesbus viert feest

Blikkie, de Voorleesbus vol verhalen van de Bibliotheek Helmond-Peel rijdt al 5 jaar bijna dagelijks naar scholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en evenementen om voorleesplezier te brengen. Op woensdag 5 juni wordt dit gevierd met een feestje.

HELMOND - Blikkie is een initiatief van Bibliotheek Helmond-Peel en was het cadeau aan de stad, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Bibliotheek in 2014. Blikkie is een Citroën HY verlengde versie uit 1971 en heeft dus al een respectabele leeftijd. De onthulling van de Voorleesbus vond plaats op 28 mei 2014 door Jacques Vriens die samen met burgemeester Elly Blanksma, Blikkie-ambassadeur is.

Op 11 juni 2014 was de eerste rit van Blikkie, naar Peuterspeelzaal Ieniemienie. Sindsdien zijn er zo´n 450 bezoeken gebracht aan basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Daarnaast is de Voorleesbus zeer regelmatig te vinden op evenementen, in Helmond en omstreken.

Bovendien is Blikkie elke zomer op woensdagmiddag aanwezig in Speeltuin Helmond-West. In 2017 is Blikkie zelfs genomineerd voor 'Helmonder van het Jaar'. Per keer kunnen 12 tot maximaal 15 kinderen in Blikkie plaatsnemen. Zo is in totaal aan bijna 22.000 kinderen een mooi verhaal voorgelezen. Dat is bijna 1800 Blikkies vol enthousiaste kinderen.

Feest woensdag 5 juni

Woensdagmiddag 5 juni van 14.15 tot 16.00 uur is er een feestprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar op het podium van Bibliotheek Helmond. Speciale gast deze middag is Jacques Vriens, kinderboekenschrijver én ambassadeur van Blikkie. Behalve een optreden van Jacques Vriens komt ook Theatergroep 'Letter Belangrijk' samen met de kinderen het verjaardagsfeestje van Blikkie vieren met de voorstelling: 'Feestje'.

De feestmiddag is gratis toegankelijk, maar vol=vol. Aanmelden kan via

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Meer berichten