De Talking Traffic Simulator.
De Talking Traffic Simulator. (Foto: )

Slimme en duurzame mobiliteit

Altijd al eens een testritje in een zelfrijdende shuttle willen maken of achter het stuur van een virtuele truck willen kruipen? Dan is de Automotive Campus in Helmond op zondag 2 juni tussen 13.00-17.00 uur the place to be.

HELMOND - Drones die pakketjes bezorgen, een Smart Driving Race, elektrische voertuigen of Virtual Reality games. Tijdens het gratis Mobifestival ervaren bezoekers met al hun zintuigen hoe het voelt om mee te werken aan slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag en morgen. Tijdens het Mobifestival testen zij zelf de nieuwste mobiliteitsinnovaties, kunnen ze live demonstraties bijwonen, interactieve sessies volgen en aangeven wat belangrijk is tijdens een reis van A naar B.

Blikvangers zijn onder andere de TNO trucksimulator, het 'Hack de File-spel' waarin je een zo lang mogelijke file moet veroorzaken door zelf achter het VR-stuur te kruipen en de Smart Driving Race die niet de snelste, maar wel de meest energiebewuste chauffeur beloont.

Kindercollege

Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Hoogleraar aan de TU/Delft Maarten Steinbuch neemt hen tijdens zijn kindercollege mee naar de toekomst van autorijden en slimme mobiliteit. Mini elektrische auto's zorgen daarnaast voor een eerste leuke ervaring met elektrisch rijden en een kinderspeurtocht georganiseerd door de Provincie Noord-Brabant daagt de jonge detectives uit om op ontdekking te gaan in de wondere wereld van de nieuwste mobiliteitsinnovaties.

Rondleiding verkeerscentrale

Bezoekers krijgen ook een unieke kans om rondgeleid te worden in de verkeersmanagementcentrale Zuid-Nederland die het verkeer op alle rijkswegen in de regio regelt. Experts van de verkeerscentrale geven hen tijdens een halfuur durende rondleiding meer uitleg over de manier waarop de verkeerscentrale werkt, wat ze precies doen rond innovatieve mobiliteit en hoe dat invloed heeft op het huidige en toekomstige verkeersmanagement.

ITS European Congress

Het Mobifestival is ook het begin van het 13e ITS European Congress: Europa's grootste vakbeurs met exposities en demonstraties die volledig in het teken staan van slimme mobiliteit en digitalisering van transport. Het congres vindt plaats van 3 tot 6 juni in Eindhoven en Helmond. Deze editie telt meer dan 3.500 deelnemers uit meer dan 50 landen en bestaat uit meer dan 100 sessies en workshops, demonstraties, excursies en netwerk events. Meer info:

www.2019.itsineurope.com

Meer info Mobifestival

Meer weten over het Mobifestival? Alle domo's en mogelijkheden staan, met een korte beschrijving, in een handig overzicht op de website:

www.mobifestival.nl

Meer berichten