Wachtrij voor de kaartverkoop bij Het Speelhuis. Foto: Dave van Hout.
Wachtrij voor de kaartverkoop bij Het Speelhuis. Foto: Dave van Hout. (Foto: Dave van Hout)

Start kaartverkoop Het Speelhuis

Zaterdag 1 juni om 11.00 uur is het weer zover: dan start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen 2019/2020. De medewerkers van Het Speelhuis hebben zin in het aankomende seizoen. Hera Bombeeck, medewerkster kassa- en publieksservice vertelt hoe ze zich bij Het Speelhuis klaarstomen voor 1 juni.

HELMOND - Volgens Hera hebben zij en haar collega's de grootste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al achter de rug. "Dat kun je ook wel zien, kijk maar naar onze kleine oogjes en laat ik zwijgen over de lange to do lijstjes". Alles om meer dan 160 voorstellingen op tijd in de brochure en op de website te hebben.

De eerste dag van de kaartverkoop betekent topdrukte in de eerste uren. Dan staan de trouwe bezoekers in groten getale op de stoep en loggen fans van bepaalde artiesten allemaal tegelijk in op de website. Hera: "We willen iedereen aan onze balie, aan de telefoon of op de website met aandacht te woord staan. Om dat voor elkaar te krijgen bouwen we op kantoor een tijdelijke telefooncentrale, zetten we een paar extra computers aan de balie en zetten we zelfs extra online ruimte in om zoveel bezoekers tegelijk op de website te kunnen verwerken."

Duidelijkheid in wachtrij

"We proberen het wachten te veraangenamen. Allereerst door duidelijk verwachtingen te managen: in het theater met nummering van de wachtrij, telefonisch en online ook met een teller - niet bedoeld om te irriteren, maar om zo duidelijk mogelijk te zijn. In het theater verzachten we het wachten nog wat met muziek, hapjes en drankjes."

Verlanglijstje

"Een van de belangrijkste zaken om op 1 juni paraat te hebben als bezoeker is uw verlanglijstje. Uw favorieten voorstellingen kunt u aanvinken in onze brochure, maar ook eenvoudig en snel via onze website.", aldus Hera. Daarnaast is het handig online uw 'Mijn-Speelhuis'-account te updaten of er een aan te maken. "U logt in met uw e-mailadres of klantnummer en bent daarmee direct klaar voordat u in de online wachtrij belandt."

Loten voor Theo en Guido

Voor de voorstellingen van Theo Maassen en Guido Weijers geldt een lotingssysteem. Hera: "Vanaf 10 tot 20 juni kunt u zich inschrijven via de website, eind juni ontvangt u bericht of u bent ingeloot." De voorstellingen van Claudia de Breij gaan landelijk pas vanaf 7 september in de verkoop.

"Uiteraard vinden we het erg gezellig als u langskomt aan het Speelhuisplein op 1 juni. De sfeer is leuk, er is entertainment en iets lekkers. Maar het komt niet allemaal aan op het eerste uur. "We zijn in de middag, week en weken daarna ook gewoon geopend. Dan kunnen we u met meer aandacht adviseren, bijvoorbeeld aan de hand van de Speelhuis-series."

Kaarten koop je vanaf zaterdag 1 juni om 11.00 uur online of aan de balie. Meer informatie:

www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten