Hoogleraar Maarten Steinbuch is een van de gasten bij Zondagse Soep. Foto: Bart van Overbeeke Fotografie.
Hoogleraar Maarten Steinbuch is een van de gasten bij Zondagse Soep. Foto: Bart van Overbeeke Fotografie. (Bart van Overbeeke Fotografie)

Tweede editie Zondagse Soep in de Cacaofabriek

De tweede editie van de Helmondse talkshow Zondagse Soep vindt plaats op zondag 19 mei en begint om 11.00 uur. Naast gesprekken aan tafel is er een jongerenpanel en treden de Mannen van Achterom op. Zondagse Soep wordt gepresenteerd door Arnold Otten en vindt plaats in de popzaal van de Cacaofabriek. De toegang is gratis.

HELMOND - Maarten Steinbuch is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij weet alles van toekomstgerichte onderwerpen als zorgrobots en nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen. Tijdens Zondagse Soep zal Maarten met behulp van een robot iets vertellen over huidige en nieuwe toepassingen.

Healthy Sisters
De Healthy Sisters maken landelijk naam met hun foodblogs en vlogs. In 2014 stopten ze met hun laatste dieet en kozen ze resoluut voor een gezonde leefstijl. De zusjes Najima en Racida nemen hun volgers, op Instagram inmiddels meer dan 45.000, sindsdien mee op weg naar die gezonde leefstijl. Voor woensdag 29 mei hebben ze samen met Mounir Toub, een speciale iftar-voorstelling in Het Speelhuis georganiseerd die in zeer korte tijd volledig uitverkocht was.

Joost Goossens
Derde gast is Joost Goossens uit Deurne. Joost heeft het syndroom van Williams. Door een kleine chromosoomafwijking heeft Joost een verstandelijke beperking. Over die beperking, maar ook over zijn vele talenten komt hij aan de tafel van Zondagse Soep vertellen.

Maartje van Houwelingen, leerlinge van het Carolus Borromeus College, leidt het jongerenpanel en Wouter de Vree is er met zijn column.

Naast de tafelgasten is er dit keer ook een kort debat tussen twee Helmondse kandidaten op de lijst voor de Europese Verkiezingen van 23 mei. Mohammed Chahim (PvdA) en Stef Stevens (D'66) krijgen de kans om de zwevende kiezer over te halen.

Muziek
De muzikale en cabareteske noten komen deze keer van de huisband Le Jazz en van de Mannen van Achterom. Deze regionale groep, met John van der Sanden, Luc de Graaf en Maarten van der Zanden, sluit zaterdag 25 mei hun tournee af in het Speelhuis en geeft alvast een voorproefje.

Meer berichten