Het Speelhuis biedt in het nieuwe seizoenen meer dan 160 voorstellingen.
Het Speelhuis biedt in het nieuwe seizoenen meer dan 160 voorstellingen. (Foto: )

Nieuwe brochure Speelhuis is klaar

Theo Maassen, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Ellen ten Damme, Jakob Ahlbom, Guido Weijers, Toneelgroep Oostpool, Plien en Bianca, Maarten van Rossem, Fresku en vele anderen: bij elkaar meer dan 160 voorstellingen. Het Speelhuis maakt zich op voor het tweede seizoen in het markante theater aan het Speelhuisplein.

HELMOND - Maandag 13 mei verscheen het programma voor het seizoen 2019/2020. Vanaf die dag is de brochure beschikbaar en staat het volledige programma op www.theaterspeelhuis.nl. Jochem Otten, directeur Het Speelhuis: "Nu we zo'n prachtig theater hebben, zijn we het aan onze stand verplicht om u het mooist haalbare programma aan te bieden. We zijn trots op ons kleurrijke programma met spraakmakende theaterervaringen: van ruig tot intiem, van stoutmoedig tot gemoedelijk en van aanstormend talent tot alom bekend. Voor liefhebbers en nieuwsgierigen van alle leeftijden." Het Speelhuis introduceert komend seizoen vier herkenbare series. Deze gidsen het publiek door het vaak wat onbekendere deel van het programma. Het zijn ZIN: theater als ideale plek om te bezinnen, te onthaasten en op te laden; AVONTUUR: zinnenprikkelende voorstellingen, gebaseerd op onverwachte verhalen met lef; PERSPECTIEF: voorstellingen die verbeelding verbinden aan de actualiteit en KRIS-KRAS: kennismaking met theater in de breedste zin van het woord (in samenwerking met Theaterkring Helmond).

Nieuw is ook de serie Stormkamers. Het Speelhuis geeft daarvoor theatermaker Hanna van Mourik Broekman carte blanche om te onderzoeken wat samen leven in Helmond betekent. Het publiek is daarbij gast, eigenaar, kunstwerk, kunstenaar en performer tegelijk. Hanna van Mourik Broekman maakt drie voorstellingen: De Rechtbank, De Stad en De Ontmoeting.
Voorstellingen zonder taalbarrière staan dit jaar voor het eerst in het programma aangeduid met 'No Dutch Required'. Een nieuwe handreiking naar niet-Nederlandstalige inwoners van Helmond en omgeving.

Meer berichten