Bart van Oorschot, Riekie Adriaans, Elly Blanksma, Jermain de Rozario, Geert Blenckers en Rianne Letschert zijn er klaar voor.
Bart van Oorschot, Riekie Adriaans, Elly Blanksma, Jermain de Rozario, Geert Blenckers en Rianne Letschert zijn er klaar voor. (Foto: )

Helmondse Maestro: de kandidaten zijn er klaar voor

De zes kandidaten van de Helmondse Maestro zijn er klaar voor. Na weken van oefenen, verschillende workshops met dirigenten Rob van der Zee en Berry van Oort en twee repetities met het complete orkest kunnen ze zaterdag 18 mei vol zelfvertrouwen 'de bok' betreden. Op die avond vindt in Het Speelhuis de spetterende finale plaats van de eerste Helmondse Maestro, georganiseerd door het Helmonds Muziek Corps.

Tijdens de avond zullen Bart van Oorschot, Riekie Adriaans, Elly Blanksma, Jermain de Rozario, Geert Blenckers en Rianne Letschert de baton (dirigeerstokje, red.) ter hand nemen en het orkest in goede muzikale banen proberen te leiden. Op het repertoire staan bekende stukken zoals de Can Can, Dancing Queen, Het dorp en natuurlijk ontbreekt de all-time Maestro-uitsmijter de Radetzky Mars ook niet. Voor de pauze dirigeert elke kandidaat een 'eigen' nummer. Tijdens de pauze vindt het juryberaad plaats – jury bestaande uit Udo Holtappels, Els Willems en Berry van Oort – om na de pauze met de drie overgebleven finalisten verder te gaan. Dan wordt de moeilijkheidsgraad nog een beetje verhoogd door aan het orkest nog een soliste toe te voegen: zangeres Annelies Vriends. De finalisten dirigeren elk een nummer met zang waarna de jury in conclaaf gaat om de uiteindelijke winnaar van de zilveren baton aan te wijzen.

Dienstenveiling t.b.v. het uniformenfonds Helmonds Muziek Corps
Het publiek hoeft zich tijdens het laatste juryberaad niet te vervelen: er wordt een bijzondere dienstenveiling gehouden, georganiseerd door de ereraad van HMC. Kavels hiervoor – waaronder een luxe weekend Knokke en een zelfontworpen gouden ring – zijn onder andere ingebracht door de zes maestro's. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het uniformenfonds van het Helmonds Muziek Corps.


Helmondse Maestro is zaterdag 18 mei in Het Speelhuis en begint om 20.15 uur.

www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten