Foto:

Aanleg glasvezel in Warande en Helmond-Noord van start

Tussen nu en 2021 krijgt elke wijk glasvezel. Te beginnen met de wijken Helmond-Noord en Warande. Vanaf 10 mei (Warande) en 20 mei (Helmond-Noord) komt de aannemer in deze wijken langs bij mensen die zich hebben aangemeld voor glasvezel. Een kleine maand later starten de graafwerkzaamheden.

Op 6 mei is alvast de wijkcentrale in Warande geplaatst. Dit is een centraal knooppunt waar de glasvezelverbindingen van de woningen samenkomen. Vanaf 15 juni start de aannemer met de graafwerkzaamheden in Helmond-Noord waar hij tot circa 15 maart 2020 mee bezig zal zijn. Eind juni plaatst hij ook hier twee wijkcentrales. Vanaf 26 augustus gaat vervolgens ook in Warande de schop in de grond. Hier duren de werkzaamheden tot ongeveer 26 november 2019.

Schouwing en graafwerkzaamheden in de wijken lopen deels gelijk op. De aannemer zorgt er hierbij steeds voor dat hij ruim voor de start van de graafwerkzaamheden in een straat bij de bewoners langs is geweest.

Brouwhuis en Rijpelberg
In Brouwhuis en Rijpelberg ligt al glasvezel. Dit hoeft dus alleen nog in de woning gebracht te worden, als mensen zich aanmelden. Dit gebeurt binnen zes weken na aanmelding.

Glasvezel in Helmond

Glasvezel is de modernste, snelste, meest betrouwbare, meest veilige en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie en telefonie. Het biedt ook al mogelijkheden voor mantelzorg en voor beveiliging van een woning. En in de (nabije) toekomst is er nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zorg of onderwijs op afstand.

Meer informatie en aanmelden voor glasvezel in Helmond: www.glasvezelhelmond.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden