Heksen hetze gaat in première

De première van de Nederlands/Vlaamse vertelvoorstelling Heksen hetze is vrijdag 10 mei om 19.30 uur in Kasteel Helmond. Dit nieuwe en indrukwekkende event vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland.

HELMOND - In de vertelvoorstelling, die wordt afgewisseld met middeleeuwse muziek van drie muzikanten van muziekgroep Carole et Brullare, vertellen Lisette Oosterbosch en de Vlaamse Veerle Ernalsteen op eigen wijze, hun verhalen over vervolging op irreële gronden, vroeger en nu. De voorstelling is gemaakt met steun van de Federation for European Storytelling (FEST).

Programma

De vertelvoorstelling vindt plaats in 2 delen en start om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Het tweede deel van de voorstelling start om 20.50 uur tot circa 21.30 uur.

Voorafgaand, in de pauze en na de voorstelling is er de gelegenheid de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland te bezoeken.

Kaarten

De vertelvoorstelling kost 15 euro per persoon. Museumkaarthouders betalen 5 euro per persoon. De toegangsprijs is inclusief koffie/thee, de toegang tot het kasteel en een bezoek aan de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland.

Aanmelden

Aanmelden voor de vertelvoorstelling kan via de website van Museum Helmond, www.museumhelmond.nl/evenementen/vertelvoorstelling-heksen-hetze. Onderaan de pagina staat het aanmeldformulier.

Over Heksen hetze

Sinds het najaar van 2004 houdt Lisette Oosterbosch (Veldhoven) zich bezig met de oude vertelkunst. Sindsdien heeft ze veelvuldig verteld voor publiek, altijd uit het blote hoofd en steeds beeldend en naar eigen zeggen boeiend. Alle soorten verhalen zijn denkbaar, voor elk publiek. Daarbij maakt het niet uit of ze bijvoorbeeld in een huiskamer staat, in een klaslokaal, een (theater)zaal of buiten bij een kampvuur of barbecue. Voor iedere gelegenheid kan Lisette één of meerdere verhalen vertellen.

Veerle Ernalsteen (Gent, België) vertelt al meer dan 18 jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel … er loert ook romantiek en sensualiteit om de hoek in haar vaak pittige man-vrouwverhalen. Steeds met naar eigen zeggen humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek.

Meer informatie

Kasteel Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. De beide locaties liggen in hartje Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

Meer berichten