De wandelvierdaagse voert de deelnemers door de straten van Helmond en omgeving.
De wandelvierdaagse voert de deelnemers door de straten van Helmond en omgeving. (Foto: )

Inschrijven 60e Wandelavondvierdaagse op 16 en 17 mei

De Wandelavondvierdaagse vindt plaats van woensdag 22 mei tot en met zaterdag 25 mei. Het is de zestigste editie van het wandelevenement.

HELMOND - De uitdaging is om 4 dagen achter elkaar 5, 10 of 15 kilometer te wandelen door Helmond en omgeving. De start van de wandelingen vindt alle vier de dagen plaats op vier over de stad verdeelde startbureaus:

bij 'Speeltuin Leonardus' in de Leonarduswijk;

bij 'De Geseldonk' in Mierlo-Hout;

bij wijkhuis 'de Loop' in Brouwhuis en

bij de blokhut van Scouting Jan Baloys naast 'de oude toren' in Stiphout.

Bloesemtocht

Na de vier wandelavonden, wordt zaterdag de feestelijk bloesemintocht gelopen; alle deelnemers starten vanaf de Lorentzstraat en lopen naar het Frans Joseph van Thielpark. Een delegatie van het college van Burgemeester en Wethouders neemt daar het jaarlijkse bloemendefilé af.

Ik loop op water

Net als de afgelopen 2 jaren organiseert Jibb+ (voorheen Jong Helmond Lekker Gezond) weer de campagne 'Ik loop op water'. Met deze campagne stimuleert de organisatie kinderen en ouders die meelopen, om (kraan)water te drinken. Water drinken en bewegen gaan heel goed samen en water is gezond én lekker! Alle kinderen van de aan de campagne deelnemende scholen krijgen een eigen drinkwater bidon van Jibb+.

Voor meer informatie over de campagne 'Ik loop op water' zie: www.jhlg.nl

Inschrijven 16 en 17 mei

De inschrijving vindt plaats op 16 en 17 mei op een van de startbureaus.

Ter gelegenheid van de 60e wandelavondvierdaagse is er, in samenwerking met Dit Is Onze Wijk een leuke film gemaakt die is te bekijken op onderstaande website. Hier is ook meer informatie over de wandelvierdaagse te vinden.

www.wandelvierdaagsehelmond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden