Biologische boerderij-winkel weer open

De biologische bospeen kan rechtstreeks van het land gegeten worden.
De biologische bospeen kan rechtstreeks van het land gegeten worden. (Foto: )

Aarle-Rixtel - Op biologische tuinderij de Antoniushoeve op Croy worden bijna alle groenten geteeld en deze worden vanaf zaterdag 4 mei weer in de boerderijwinkel verkocht. Ook zijn de biologische groenten het hele jaar door verkrijgbaar in de vorm van wekelijkse groentepakketten die door de hele regio worden bezorgd.
Alles wat in de Brabantse buitenlucht groeien en bloeien wil, wordt hier met zorg voor plant, dier, mens en milieu verbouwd. De 6 hectare grond van de tuinderij worden verpacht door Brabants Landschap;een ideale samenwerking omdat op deze manier landbouw en natuurbehoud samen opgaan. Er worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt; de bestrijding van ziekte en plagen in de planten wordt vooral opgevangen door de diversiteit aan flora en fauna.
Niet alleen voor plant en dier is het hier goed toeven. Ook mensen komen graag helpen. Er is in het seizoen altijd behoefte aan hulp met zaaien, planten en oogsten. Stagiaires kunnen veel leren op deze plek. Naast de tuinbouw wordt er ook ruimte geboden aam mensen met een zorgvraag. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.
De winkel is vanaf 4 mei elke zaterdag open van 09.00 tot 14.00 uur.
Voor meer info over de pakketten en de afhaalpunten zie:
www.tuinderijdeantoniushoeve.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden