De Mannen van Achterom: John van der Sanden, Luc de Graaf en Maarten van der Zanden. Foto: Artistic Photoworks.
De Mannen van Achterom: John van der Sanden, Luc de Graaf en Maarten van der Zanden. Foto: Artistic Photoworks. (Foto: Artistic Photoworks)

De Mannen van Achterom sluiten af in Helmond

De Mannen van Achterom zijn de Helmondse theatermakers John van der Sanden, Luc de Graaf en Maarten van der Zanden. In maart 2017 vond de première plaats van hun tweede muzikale cabaretprogramma Achterom 2 plaats in Het Speelhuis.

HELMOND - "We zijn nu twee jaar verder en we hebben onze voorstelling zo'n kleine vijftig keer gespeeld. Van Leerdam tot Weert, en van Utrecht tot Gorinchem en daar zijn we reuze trots op. Uiteraard is de voorstelling in twee jaar tijd behoorlijk ontwikkeld. Er zitten nieuwe scenes in, nieuwe liedjes en het programma zit nu helemaal in onze vingers", aldus John van der Sanden.

Videoclip

In de afgelopen twee jaar werden ook een videoclip en een cd met vier liedjes opgenomen die ook op Spotify zijn te beluisteren. "We hebben als individuen ook niet stilgezeten. John schreef en regisseerde de Helmondse musical De Uitvinders van het Trainingspak, Maarten schreef onder meer de muziek onder de Houdoe-tekst van Wim Daniels en ik publiceerde nog een boek", aldus Luc de Graaf.

Hij vertelt dat hij het toeren nog lang niet beu is. "Als je iedere keer in een ander theater met een nieuw publiek speelt, blijf je je voorstelling ook scherp houden en zoek je continu naar verbeteringen."

Afsluiting toernee

De Mannen vinden het geweldig om hun tournee af te sluiten voor het Helmondse publiek in hun thuishaven Het Speelhuis.

Maarten van der Zanden: "Hier is het begonnen en op zaterdag 25 mei is de cirkel rond. Daarna gaan we aan een nieuw programma werken. We kijken uit naar die laatste voorstelling, het moet een feestjes met alle bezoekers worden". Meer informatie over De Mannen: www.demannenvanachterom.nl.

Meer informatie

De Mannen van Achterom spelen hun cabaretprogramma op zaterdag 25 mei om 20.15 uur in Het Speelhuis in Helmond. Kaarten zijn verkrijgbaar via:

www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten