Nog ruim een maand wachten en dan is het een heel weekeinde genieten van prachtige rallysport.
Nog ruim een maand wachten en dan is het een heel weekeinde genieten van prachtige rallysport. (Foto: )

Servicelocatie onder dak bij De Rooy

De servicelocatie voor de 55e ELE Rally heeft onderdak gevonden op het terrein van transportbedrijf De Rooy in Son. Een echte rallynaam in een echt rallydorp. Toen in de gemeente Son en Breugel ook een partner werd gevonden voor de start-finish locatie en er een geschikt wedstrijdcentrum bereid werd gevonden, was de verhuizing een feit.

REGIO - Nadat er al vrij snel na de 2018-editie, begonnen werd aan de editie van dit jaar, liep de organisatie tegen het probleem dat het terrein van B&G Hekwerken niet langer beschikbaar was voor de 55e ELE rally. Een alternatieve locatie bij jarenlange trouwe partner SchippersStop viel spijtig genoeg af, vanwege de onverharde ondergrond. Dit in combinatie met het onvoorspelbare Nederlandse weer, blijkt geen optie. Immers, het werken voor vooral de monteurs wordt erg zwaar op een dergelijk terrein. Zo werd besloten in de regio links en rechts wat balletjes op te gooien. Son kwam als ideale kandidaat uit de bus. Wedstrijdleider Radboud van Hoek: "Al vrij snel na de vorige ELE wisten we dat we op zoek moesten naar een nieuw serviceterrein. Dankzij het nodige lobbyen zijn we tot overeenstemming gekomen met Transportbedrijf De Rooy en van daaruit was het centrum van Son ineens een haalbare optie voor het complete Rallycentrum. Op het Kerkplein komt het start- en finishpodium en Bertjan Leermakers stelt zijn etablissement 'Het Zwaantje' ter beschikking voor gasten en VIP's. In het nabijgelegen Vestzak Theater komt het Rallycentrum."

SchippersStop

"Tot slot willen we uiteraard onze dank uitspreken voor de samenwerking met SchippersStop in Veldhoven als jarenlange trouwe partner en locatie; voor, tijdens en na de rally. Maar, wellicht dat er in de toekomst wel weer een goed verhard serviceterrein beschikbaar komt bij SchippersStop. Zij blijven met ons meedenken. We hebben de afgelopen jaren voortreffelijk met hen samengewerkt, en deze hechte band blijven we onderhouden", sluit Van Hoek af.

Voordelen

Son is niet alleen tijdens de ELE Rally een rallydorp in hart en nieren. Immers 'Ekkersrijt' is al sinds jaar en dag de publiekstrekker van de ELE Rally. Het dorp ademt gedurende het hele jaar rallysport. Je zou er bijvoorbeeld zomaar tegen ex-WK fabrieksrijder Kevin Abbring kunnen aanlopen. En als de familie De Rooy in de winter weer eens richting Afrika of Zuid-Amerika trekt, is heel het dorp in rep en roer. Naast de sfeer zitten er ook voor de wedstrijd een paar grote voordelen aan de verplaatsing. Dankzij kortere verbindingen op vrijdagavond, met traditioneel de klassementsproeven in regio Helmond op het programma, hoeft er ook geen remote service plaats te vinden. Door het voorkomen van deze extra verplaatsing, blijft de deelnemers en vooral de servicecrews een hoop kunst- en vliegwerk bespaard.

24 en 25 mei

De 55e editie wordt verreden op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Het evenement bestaat uit de 55e ELE Rally, de 4e ELE Shortrally, de 2e ELE Historic Rally en de 2e ELE Cross Country Rally. "Twee dagen zwaar, avontuurlijk, teamwork, rijden op verharde én onverharde wegen, bij dag én nacht. Zo is rallysport bedoeld, en zo zal het bij de ELE nog lang zo blijven", aldus Radboud van Hoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden