Aanstaande ondernemers kunnen een winkel in de Elzas Passage winnen. Foto: indebuurt.
Aanstaande ondernemers kunnen een winkel in de Elzas Passage winnen. Foto: indebuurt. (Foto: Indebuurt)

'Win je winkel' in de Elzas Passage

Altijd al een eigen winkel willen beginnen? Maar niet precies weten hoe? Gemeente Helmond en centrummanagement starten met de eerste editie 'win je winkel'.

HELMOND - Bent of kent u iemand die al tijden rondloopt met een uniek winkelconcept maar die nog geen volgende stap heeft durven nemen? Grijp dan deze kans en doe mee aan de eerste editie van Win je winkel in Helmond! Wie deze wedstrijd wint, mag een eigen winkel starten in de Elzas Passage en wint een jaar huurvrij!

De gemeente Helmond werkt samen met het centrummanagement aan een levendig centrum, waar mensen graag komen. "Met deze wedstrijd willen we niet alleen de leegstand terugdringen, maar juist ook ondernemers met nieuwe, creatieve ideeën stimuleren om de stap te nemen en een winkel te openen in ons kernwinkelgebied," aldus een enthousiaste wethouder Jos van Bree. Voor 'Win je winkel' heeft Elzas Passage een prachtig pand beschikbaar gesteld, Elzaspassage 54. Dit is de winkelunit tussen Mango en Schijvens Mode.

Vernieuwend concept
Iedereen met een goed idee kan dit tot en met zondag 26 mei insturen. Het gaat om een vernieuwend winkelconcept door een startende ondernemer. Wethouder van Bree: "Alle inzendingen worden door de jury beoordeeld op onder andere creativiteit en de toegevoegde waarde ervan voor ons centrum. Maar we kijken ook naar ondernemerschap en de meerjaren-visie van de ondernemer. Ons uitgangspunt is dat de ondernemer na het eerste huurvrije jaar zo succesvol is dat deze doorgaat in de Elzas Passage."

Juryleden
De jury bestaat naast wethouder Jos van Bree uit: Arie den Hartog van ARC Real Estate namens de Elzas Passage, acquisiteur Edward Buitelaar, centrummanager Linda Haverkamp, onderneemster Dieke Sengers van Cecil/Street One, Chris Vinke namens Rabobank Helmond en Ad Scheepers namens de Kamer van Koophandel. Zij beoordelen de inzendingen en kiezen de winnaar.

Meedoen
Op www.helmond.nl/winjewinkel staan het inschrijfformulier en de voorwaarden om deel te mogen nemen aan de wedstrijd. Plannen moeten uiterlijk zondag 26 mei ingezonden zijn. Bij voldoende kwaliteit van inzendingen maakt de organisatie bekend welke inzendingen doorgaan naar de volgende ronde. Meer informatie over de wedstrijd en het proces staan op www.helmond.nl/winjewinkel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden