Jeugdburgemeester Daan Mikkers (links) komt het veld op om de eindstand bekend te maken. Foto: Nora Leipzig.
Jeugdburgemeester Daan Mikkers (links) komt het veld op om de eindstand bekend te maken. Foto: Nora Leipzig. (Foto: Nora Leipzig)

Leesproject 'scoor een boek' groot succes

Het eindsignaal is gegeven voor het leesproject 'Scoor een boek". Het 10 weken durende leesproject voor basisschoolkinderen van de groepen 5 en 6 is tot een feestelijk en sportieve einde gekomen.

HELMOND - De leerlingen van de 39 deelnemende basisscholen uit Helmond, Asten, Deurne en Someren, hebben 10 weken lang zoveel mogelijk boeken gelezen. Het initiatief van Bibliotheek Helmond-Peel, Jibb+ én Helmond Sport had als doel om het leesniveau van leerlingen te bevorderen en leerlingen te stimuleren om met, plezier, te blijven lezen én bewegen. Zij werden hierin aangemoedigd door de ambassadeur en doelman van Helmond Sport, Stijn van Gassel.

Afsluiting bij Helmond Sport

Alle leerlingen die meededen werden uitgenodigd voor de feestelijke afsluiting van het project tijdens van de wedstrijd van Helmond Sport tegen Jong Ajax in het SolarUnie stadion. Net als de spelers op het veld, werden de leerlingen op de tribune onderworpen aan een goede warming up om vervolgens een recordpoging te doen, door met z'n allen te dansen en te bewegen.
Dansers van dansschool Unity Eight en de mascotte van Helmond Sport en Dolfje (het weerwolfje) hadden hierin een begeleidende rol. Alle aanwezige kinderen dansten vrolijk mee.

10.179 boeken gelezen

Jeugdburgemeester Daan Mikkers maakte tijdens de rust van de wedstrijd bekend dat de leerlingen van alle deelnemende scholen maar liefst 10.179 keer hebben gescoord of liever boeken hebben uitgelezen.

Oud-wethouder en huidige bestuurslid van Helmond Sport Frans Stienen bedankte onder de aanwezigen, alle deelnemende organisaties die het uitdagende leesproject 'Scoor een boek' mede mogelijk hebben gemaakt maar in het bijzonder alle kinderen voor hun inzet en het lezen van zoveel boeken.

De kinderen genoten verder van hun feest en de wedstrijd, die Helmond Sport helaas verloor met 3-1. Desondanks was het een feestelijke afsluiting van het leesproject 'Scoor een boek'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden