Jochem Otten, Mounir Toub en de Healthy Sisters.
Jochem Otten, Mounir Toub en de Healthy Sisters. (Foto: )

'Aan tafel' tijdens de ramadan

De Healthy Sisters, chef-kok Mounir Toub en theater Het Speelhuis nodigen iedereen uit voor de iftar op woensdag 29 mei, de maaltijd die gedurende de ramadan door moslims genuttigd wordt na zonsondergang. Tijdens de ramadanperiode brengen zij vastenden en nietvastenden bij elkaar.

HELMOND - Voorafgaand aan de iftar speelt de voorstelling 'A Seat at the Table' van Like Minds. De hit van het Oerol Festival 2017, een vlijmscherpe, humoristische en kritische voorstelling over hoe sluipend racisme zich manifesteert in de samenleving.

Gedurende het event is er plek voor 155 gasten, die eerst naar de voorstelling gaan en na afloop plaatsnemen aan een lange tafel in de theaterfoyer. Middels het diner (de iftar) krijgen vastenden en niet-vastenden de mogelijkheid om samen te dineren en ervaringen te delen over de voorstelling, maar misschien nog belangrijker: om elkaar beter te leren kennen. Het uitgangspunt van de avond is dan ook verbinden.

Het diner zal starten na zonsondergang en bestaan uit een driegangenmenu bereidt door Healthy Sisters en Mounir Toub. Wat er precies zal worden geserveerd blijft nog een verrassing. Tijdens de maaltijd wordt er uitleg gegeven over de ramadan en de iftar.

Nederlands dichter en spoken word-artiest Derek Otte zal een creatieve bijdrage leveren aan de avond met zijn eigen mix van woorden en zinnen. Chef-kok Jermain de Rozario zal samen met Mounir het dessert van de avond verzorgen.

Wie is wie
De Healty Sisters zijn de zussen Najima en Rachida Kharbouch begonnen vier jaar geleden met afvallen en samen raakten ze ruim vijftig kilo kwijt. Om hun tips te delen begonnen ze hun blog Healthy Sisters, waar ze inmiddels duizenden fans en volgers hebben. Er kwam een boek, ze kregen de publieksprijs bij Helmonder van het Jaar 2017 en doen veel voor gezond en lekker eten bekender te maken.
Mounir Toub is al jaren een van de bekende gezichten van 24Kitchen waar hij de kijkers van 'Grenzeloos Koken' inspireert de Arabische keuken te ontdekken.
Jermaine de Rozario heeft zijn eigen restaurant in Helmond en won onlangs zijn eerste Michelinster.

De samenwerking
Middels een culinaire en kunstzinnige invulling wensen Healthy Sisters, Chef Toub en Het Speelhuis een event op de kaart te zetten voor vastende en niet-vastende. Gedurende het project hebben zij elkaar gevonden en beter leren kennen, waardoor een verbondenheid is ontstaan die zij iedereen gunnen. Aan tafel dus, in Het Speelhuis. Kaarten kunnen worden gekocht via de theaterbalie of via de website:

www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden