De Old Stars tijdens een toernooi in Deurne.
De Old Stars tijdens een toernooi in Deurne. (Foto: )

1-meting bij Old Stars

Bij de Old Stars van RKSV Mierlo-Hout zijn sinds september elke donderdagochtend tussen de 15 en 20 senioren sportief in de weer om gezond oud te worden middels walking football.

HELMOND - Bij de start in september heeft een fysiotherapeut een 0-meting gedaan bij de personen die zich toen hadden aangemeld. Nu, een half jaar later, wordt een 1-meting verricht om te kijken hoe het met het uithoudingsvermogen en de souplesse van de spelers gesteld is. Behalve bij de sporters van het eerste uur wordt er een 0-meting gedaan bij diegene die tussentijds zijn ingestroomd. Wie interesse heeft om mee te doen, is welkom om donderdag 11 april te laten meten hoe fit hij is.

Inmiddels is de huidige groep 6 maanden bezig. Na ruim een uur intensief sporten, inclusief de cooling down, duikt iedereen flink bezweet onder de douche om vervolgens in de kantine nog gezellig drie kwartier na te babbelen over van alles en nog wat met een kopje koffie of thee. Dat de Old Stars Mierlo-Hout er plezier in hebben blijkt wel uit dat zij in deze korte tijd al tweemaal aan een toernooi heeft deelgenomen.

Het Nationaal Ouderenfonds, waarmee ook Old-Stars Mierlo-Hout een samenwerkingsverband heeft, heeft afgelopen jaar een enquête gehouden onder alle landelijke deelnemers om inzicht te krijgen wat men ervan vond. Uit de resultaten bleek dat de beweegvorm met een gemiddeld cijfer van 8,4 werd gewaardeerd. 75 % van de deelnemers gaven aan dat ze meer sociale contacten hebben door deelname aan Old-stars. Meer dan 60% van de doelgroep merkt dat de lichamelijke conditie door deelname verbetert.

Iedereen is welkom om op donderdagmorgen te komen kijken. Voor meer informatie, bel naar Pieter Vervoort:
06-531 61 956.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden