Hans den Hartog Jager.
Hans den Hartog Jager. (Foto: )

Kanaallezing door Hans den Hartog Jager

HELMOND - Dit jaar viert de Cacaofabriek een dubbel jubileum. In de jubileumperiode organiseert De Cacaofabriek, ook randprogrammering die direct of indirect met het jubileum te maken heeft. Een van die programmaonderdelen is de voor deze gelegenheid opnieuw in het leven geroepen: de Kanaallezing. Deze wordt op 10 april uitgesproken door auteur/kunstcriticus/curator Hans den Hartog Jager.

Hans den Hartog Jager studeerde Nederlands en kunstgeschiedenis. Hij liep stage bij HP/De Tijd en werd daar vervolgens medewerker en kunstredacteur. In 1994 werd hij kunstredacteur van NRC-Handelsblad. Hier publiceerde hij vooral over literatuur en beeldende kunst. Sinds 2001 werkt hij op freelance-basis voor de NRC en heeft hij diverse publicaties op zijn naam staan. Daarnaast is hij curator van tentoonstellingen in onder meer museum De Fundatie in Zwolle.

Door research te doen, en op basis van bijna vijfentwintig jaar ervaring als criticus en tentoonstellingsmaker, komt Den Hartog Jager tot een keuze die voor het grootste deel zeer verantwoord is, soms ongegeneerd persoonlijk, maar die in ieder geval laat zien dat er wel degelijk dingen veranderen in de manier waarop we kijken naar kunst én naar de wereld.

Meer informatie

De Kanaallezing 2019 vindt plaats op woensdag 10 april in zaal 2 van De Cacaofabriek en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk. Reserveren via tel.0492 – 529009 of via:

www.cacaofabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden