Jong en oud informeerden elkaar tijdens het wijkbezoek.
Jong en oud informeerden elkaar tijdens het wijkbezoek. (Foto: )

College op bezoek in Mierlo-Hout

Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad brachten zaterdag een bezoek aan Mierlo-Hout. Na de ontvangst in De Geseldonk opende Jan Drouen, voorzitter van de wijkraad, het wijkbezoek met een welkomstwoord.

HELMOND - Burgemeester Blanksma omschreef een wijk in mooie bewoordingen: "Een wijk is pas een wijk als er echt in wordt geleefd en in dat opzicht doet het mij als burgemeester heel goed te zien wat hier allemaal wordt georganiseerd en welke initiatieven in de wijk worden ontplooid."

Wandeling door de wijk
Het vervolg van het ochtendprogramma bestond uit een wandeling door de wijk. Het gezelschap ging in groepjes uiteen om kennis op te doen over:
- Het nieuwe centrumplan voor Mierlo-Hout van Savant, Compaen en Qliq bij Alphonsus;
- De huidige sportaccommodaties en de wensen voor een nieuw sportcomplex;
- Nei Skoen en ORO;
- De activiteiten en plannen van OBS 't Hout, Kinderdagverblijf Villa Vrolijk en Jibb+;
- De aandachtspunten in het natuurgebied Groot Goor waaronder de ervaren hondenoverlast. Daarnaast werd tijdens de wandeling het zwerfvuil door de aanwezigen opgeruimd in het kader van de Landelijke Opschoondag;
- Het verkeer, de verkeersbeleving en de huidige parkeervoorzieningen bij de Hoofdstraat.

Daarnaast bezochten de aanwezigen eveneens de 'Cave', de jongerenruimte in wijkhuis De Geseldonk. In The Cave kunnen kinderen uit Mierlo-Hout van 8 tot en met 12 jaar poolen, tafelvoetballen of videospelletjes spelen. De bezoekers kregen uitgebreid uitleg over de jeugddisco, de Minor frisfeesten en de wens om het aantal activiteiten in The Cave voor oudere jongeren uit te breiden.

Na afloop sprak wijkwethouder Cathalijne Dortmans haar waardering uit over de wijk en het wijkbezoek: "het is mooi om te zien dat de samenhorigheid in Mierlo-Hout zo groot is, een wijk waar mensen zich om elkaar bekommeren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden