Jos van Bree (gemeente Helmond), Hilde Cats (Senzer), Geert van Maurik (Stichting Kringloopwinkel Helmond), Mark Vaal (Blink) en Sjaak van Noort (Vernooy Textile Recyclers).
Jos van Bree (gemeente Helmond), Hilde Cats (Senzer), Geert van Maurik (Stichting Kringloopwinkel Helmond), Mark Vaal (Blink) en Sjaak van Noort (Vernooy Textile Recyclers). (Foto: )

Feestelijke opening textielverwerking Kringloop

Vanaf januari verwerkt en sorteert Kringloopwinkel Helmond al het ingezamelde textiel uit de stad. Vrijdagmiddag vond de officiële opening plaats bij Kringloopwinkel Helmond.

HELMOND - Alle betrokken partijen, Kringloopwinkel Helmond, Blink, Senzer, gemeente Helmond en Sort B.V., kwamen bijeen voor de feestelijke opening in de winkel.

Geert van Maurik, bestuursvoorzitter van Stichting Kringloopwinkel Helmond, is blij met de forse uitbreiding van de collectie kleding die de winkel aan de Noorddijk te bieden heeft. "We hebben nu een aanbod dat vier keer zo groot is dan vroeger", vertelt hij. "We hebben voor de sortering van de kleding nieuwe mensen aangenomen via Senzer en de winkel is opnieuw ingericht om de kleding goed te kunnen presenteren''. Voor de inzameling en verwerking zijn er in totaal 10 voltijdsbanen via Senzer aangenomen. In totaal hebben zij in januari en februari van dit jaar al 66.000 kilo aan textiel kunnen verwerken.

MVI

De aanbesteding is uitgevoerd volgens het principe van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Dit houdt in dat er bij de aanbesteding een aantal voorwaarden zijn gesteld die bepalend waren voor de uitkomst van de aanbesteding.

Gratis kleding minima

Een deel van het herbruikbare textiel wordt tweemaal per jaar gratis beschikbaar gesteld aan inwoners met een inkomen tot het bijstandsniveau. Eind april vindt de eerste verstrekking plaats.

De inwoners met een laag inkomen kunnen van maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei op werkdagen tussen 14.00-16.30 uur gratis kleding ophalen bij de Kringloopwinkel aan de Noorddijk 2 in Helmond op vertoon van een geldige inkomensverklaring en een identiteitsbewijs.

Meer berichten