Foto:

Boekenweek in de bibliotheek

De Boekenweek gaat zaterdag 23 maart van start en duurt tot en met zondag 31 maart. De boekenweek heeft als thema 'De moeder de vrouw'. Bibliotheek Helmond-Peel heeft allerlei activiteiten georganiseerd.

HELMOND - De Boekenweek gaat feestelijk van start in de bibliotheek in Asten aan de Kerkstraat 12. De afgelopen maanden is een groot gedeelte van de bibliotheek heringericht. De collectie is opnieuw ingedeeld, kasten zijn verlaagd, er zijn meer zitplaatsen gecreëerd en het meubilair is vernieuwd. Wethouder Janine Spoor verricht zaterdag 23 maart om 10.00 uur de heropening verrichten.

Om 11.00 uur is er een vrolijke vertelvoorstelling 'Prinses op de erwt' door 'Verhalen van Annie' voor kinderen, ouders en grootouders. Om 11.30 uur draagt Doret Schulkes, ontwerpster van de herinrichting, voor uit eigen werk 'over de keuken van mijn moeder' en om 12.00 uur sluiten dichter Arnold de Boer en pianist Wouter van Lierop de ochtend af met toepasselijke gedichten en muziek. De toegang is gratis.

Kunstlezing Ger Jacobs

Kunsthistoricus Dr. Ger Jacobs geeft tijdens de Boekenweek op dinsdagavond 26 maart in Bibliotheek Helmond een lezing over het thema: 'De moeder de vrouw'. Hoe zijn kunstenaars in het verleden om gegaan met dit thema? Graag aanmelden: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Preview 'Wij Someren'

Het platform Samen voor Someren is bezig met een boek over bijzondere mensen in de gemeente. Diverse inwoners uit Someren hebben inspirerende verhalen aangeleverd. Vrijdagavond 29 maart krijgt het publiek alvast een voorproefje van een aantal mooie verhalen.

Magazine en linnen tas

Vanaf 23 maart ligt het Boekenweekmagazine klaar voor de leden. Vol leestips, themaboeken, achtergronden en interviews. Leen een boek dat past bij het thema in een speciale thematas, en geniet van mooie verhalen. De tas mag je houden. Voor beide geldt: zolang de voorraad strekt.

Meer berichten