De 6e keer Alpe d'Huzes

Margriet Hoffmans fiets voor de 6e keer mee voor Alpe d'Huzes. Foto: Photo Breton.
Margriet Hoffmans fiets voor de 6e keer mee voor Alpe d'Huzes. Foto: Photo Breton. (Foto: PHOTO BRETON)

Op 6 juni op je 60e voor de 6e keer meedoen aan Alpe d'HuZes en in 6 jaar tijd 66.000 euro bij elkaar fietsen. Dat is wat Margriet Hoffmans uit Asten-Heusden dit jaar voor elkaar hoopt te krijgen.

ASTEN - Margriet Hoffmans ging in 2012 voor het eerst naar de berg als supporter en fotograaf van 2 teams van haar werk. Er werd gefietst voor een collega die ernstig ziek was en helaas voor het vertrek al overleed aan de gevolgen van kanker. Margriet had diep respect voor haar collega fietsers. Als je niet eens in Nederland fietst, leek het beklimmen van de Alpe haar een onmogelijke opgave. Maar in Frankrijk begon het begon te kriebelen en bij thuiskomst ging de knop om. Haar moeder en 4 maanden later, haar partner kregen de diagnose kanker. Margriet's wereld stond op zijn kop maar dit motiveerde haar tot op het bot. Er werd een fiets aangeschaft, een trainingsschema opgesteld en in 2013 werd de berg 3x beklommen. In 2014 moest er door omstandigheden een keertje worden overgeslagen, maar daarna was ze ieder jaar van de partij.

Margriet neemt jaarlijks deel met teams van BIG Challenge, farmers against cancer; boeren, tuinders, mensen uit toeleverende bedrijven en scholen. Dit jaar maakt ze deel uit van team Media. In de afgelopen 10 jaar heeft BIG Challenge al ruim 8 miljoen euro bijeengebracht voor AD6/KWF. Margriet: "Meedoen met AD6 is jezelf een cadeau voor het leven geven. Wat daar op de berg gebeurt en hoe mensen daar met elkaar omgaan is zo bijzonder en hartverwarmend. Samen emoties delen, maar vooral samen strijden om deze rotziekte de wereld uit te krijgen, dat is waar we het voor doen. Eenmaal besmet met het AD6-virus laat het je niet meer los".

www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/margriethoffmans

Meer berichten