Theo van Mullekom en zijn echtgenote. Foto: Harrie van der Sanden.
Theo van Mullekom en zijn echtgenote. Foto: Harrie van der Sanden. (Foto: Harrie van der Sanden)

Theo van Mullekom krijgt Persprijs

Persclub Peelland heeft donderdag 28 februari de Persprijs 2018 uitgereikt aan Theo van Mullekom. De Persclub eert met deze prijs personen of instellingen, die de regio Peelland op een positieve manier hebben uitgedragen.

HELMOND - Van Mullekom heeft de prijs ontvangen als het ware voor een bekroning voor zijn hele oeuvre, zoals Persclub Peelland-voorzitter Gabriël van Neerven het verwoordde bij de feestelijke uitreiking van de Persprijs 2018 in restaurant 'De Grutter' in Asten.

Voetbalfan, kleine ondernemer, politicus en (zingende) kapper; Theo van Mullekom is een eigenzinnige, prominente Helmonder op politiek gebied, maar zeker ook sociaal en kunstzinnig. In de oorkonde van de Persprijs wordt Van Mullekom als volgt omschreven: 'Een roepende in de woestijn noemt hij zichzelf wel eens. En niet ten onrechte. In de loop van een twintigjarige politieke carrière heeft Mierlo-Houtenaar Theo van Mullekom vele en diverse onderwerpen aangesneden. Regelmatig ook zaken, die na aanvankelijke scepsis veel later alsnog aan bod kwamen. Hij staat bekend als een man met ideeën, zinnig en onzinnig, die regelmatig grote woorden niet schuwde. Altijd stond zijn betrokkenheid bij de man en vrouw in de straat voorop in zijn visie op de politiek, zoals hij zelf medio 2018 in zijn afscheidsbrief schreef'.

Misschien wel meer bekend is Theo door het vele werk, dat hij verzet heeft voor zijn medemens. Met als onbetwist hoogtepunt het Verwenweekeind dat sinds 2005 een begrip is geworden in heel Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. Ouders, broertjes en zusjes, verzorgers, maar vooral kinderen met een beperking worden dan een weekend in de watten gelegd op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel.

In een geheel ander genre werd Theo bekend als Zingende Kapper, met nummers als Groetjes uit Helmond. Mijn Mariakerk en recent Maastricht en de Parel van het zuiden.

De gezondheid van de bijna 80-jarige Theo noopte hem om een punt achter zijn publieke optredens te zetten. Met deze Persprijs eert de Persclub Peelland de lange en diverse carrière van Theo van Mullekom.

Meer berichten