Lezing over Nederlandse slavernijverleden

Antropoloog Maria Reinders-Karg, directeur van de stichting Stil Verleden
Antropoloog Maria Reinders-Karg, directeur van de stichting Stil Verleden (Foto: )

HELMOND - Volksuniversiteit Helmond en Bibliotheek Helmond-Peel organiseren voor dinsdag 12 maart een lezing over het Nederlandse slavernijverleden. De Nederlandse geschiedenis en onze huidige cultuur zijn doordrenkt van het slavernijverleden en zijn erfenis. Enerzijds heeft dit trauma pijnlijke sporen achtergelaten, anderzijds is er sprake van culturele verrijking.

Stichting Stil Verleden wil het slavernijverleden recht doen door het in al zijn facetten te belichten. Het verhaal, dat vroeger vaak eenzijdig werd verteld, vraagt om verbreding en verdieping en een link met de actualiteit. In deze lezing zal bijvoorbeeld de rol van de Oost- en West-Indische Compagnie aan de orde komen. De lezing wordt gegeven door antropoloog Maria Reinders-Karg, directeur van de stichting Stil Verleden

Praktische informatie

De lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Helmond-Peel aan de Watermolenwal 11 in Helmond en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 6 euro, te voldoen bij binnenkomst. Om teleurstellingen te voorkomen is inschrijven aanbevolen. Inschrijven is mogelijk via e-mail (info@vuhelmond.nl) of telefonisch tot daags voor de lezing, tot 11.00 uur: telefoon: 0492-532 729.

Meer berichten