Ook in een rolstoel kan uitstekend gegolfd worden, merkte  gedeputeerde Henri Swinkels.
Ook in een rolstoel kan uitstekend gegolfd worden, merkte gedeputeerde Henri Swinkels. (Foto: )

Sportieve samenwerking Peelgemeenten voortgezet

De Peelgemeenten zetten zich in 2019 weer in om bewegen voor iedereen mogelijk te maken. Dit werd afgelopen donderdag gevierd op Golfbaan de Stippelberg in Bakel en bij 't Rijtven in Deurne.

DE PEEL - Afgesproken is dat buurtsportcoaches uit de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren zich ook in 2019 weer in gaan zetten om mensen met een beperking, ziekte of aandoening in beweging te brengen. Om dat te vieren bespraken de wethouders, gedeputeerde Henri Swinkels, beleidsmedewerkers en buurtsportcoaches wat Uniek Sporten De Peel heeft bereikt en hoe de toekomst eruitziet. Ook maakten zij kennis met aangepast sportaanbod in de regio, zoals duiken en E-fit.

"We willen in De Peel zoveel mogelijk mensen bereiken en begeleiden naar voor hen passend aanbod. We kennen de initiatieven en verenigingen in de regio en helpen mensen graag met het vinden van hun sport- of beweegactiviteit" vertelt Daan Gardien, projectleider Uniek Sporten de Peel.

Dit jaar is ook het sportmaatjesproject gestart om de stap naar een vereniging te verkleinen of de motivatie te verhogen om aan de slag te gaan. Hierin werkt Uniek Sporten De Peel samen met Uniek Sporten Zuid Brabant en MEE Zuidoost Brabant. Daan Gardien: "Sportmaatjes helpen je ook zoeken naar welke activiteit bij je past, of gaan mee sporten en bewegen. Je staat er dus echt niet alleen voor."

Met de oprichting van het sportloket Uniek Sporten De Peel is regionaal werk gemaakt van sportstimulering- en ondersteuning voor mensen met een beperking, ziekte of aandoening. Toegankelijk sportaanbod in de regio is zichtbaar gemaakt, uitgebreid en versterkt. Er zijn nog genoeg uitdagingen om meer mensen duurzaam in beweging te krijgen. Voor meer informatie:

www.unieksportenbrabant.nl

Meer berichten