Urban Matterz Indoor trok ruim 2000 bezoekers.
Urban Matterz Indoor trok ruim 2000 bezoekers. (Foto: Deamer)

'We zetten Helmond op de urban-kaart'

De eerste editie van Urban Matterz Indoor op zondag 17 februari mocht direct rekenen op zo'n 2000 enthousiaste bezoekers.

HELMOND - René Taal is een van de organisatoren. "Dit is echt een dikke geslaagde eerste editie en het aantal bezoekers is boven verwachting. Net zoals het festival in september, is deze Indoor Edition gratis te bezoeken. Door de samenwerking aan te gaan, kunnen we onze krachten bundelen. Bij het zoeken naar een geschikte overdekte locatie kwamen we terecht bij We-Jump en Kidsplaza. Zij waren direct enthousiast."
Teun Spreeuwenberg (eigenaar van We-Jump) is blij met de enorme toeloop bij zijn trampolinepark. "Voor veel bezoekers is het een eerste kennismaking met ons en we zien de mensen genieten."

Hans van den Berkmortel, voorzitter van de Stichting Urban Matterz, is tevreden over de eerste editie. "Het evenement ademde de festivalsfeer zoals we die kennen van het UrbanMatterz Festival in september. UrbanMatterz Sports Indoor is uit nood geboren vanwege het slechte weer afgelopen september, maar dit is zo succesvol, dat we er nu al aan denken om hier een jaarlijks terugkerend event van te maken." Die samenwerking is er ook zeker met Jibb+ Helmond, die mede tekende voor de organisatie.

Wethouder Harrie van Dijk bracht UrbanMatterz Indoor Sports ook een bezoekje. Hij stak zij enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Ik dacht even een uurtje te gaan, maar ik sta hier zo te genieten."
De stichting UrbanMatterz is blij met de erkenning vanuit de gemeente en het toezegde maximale subsidiebedrag voor 2019 van 50.000 euro.

Hans van den Berkmortel: "Met deze toezegging kunnen we het hele jaar door urban activiteiten ontwikkelen zoals Urban Sport, Art, Music, Dance en Education. Met als gemene deler het promoten van Urban culture, lifestyle & environment. We zetten samen Helmond op de urban-kaart"

Het UrbanMatterz festival weekend in september zal met uitzondering van de concerten) verplaatst worden van de Cacaofabriek naar een nieuwe locatie in het centrum. Onder en rond de Traverse brug is de broodnodige ruimte om het activiteiten aanbod te kunnen uitbreiden en het heeft de gewenste urban uitstraling.

Meer berichten