Toen nog Jongerenkoor Pabo in het midden van de jaren 80.
Toen nog Jongerenkoor Pabo in het midden van de jaren 80. (Foto: )

Zanggroep Pabo viert 50-jarig jubileum

Woensdag 17 april is het precies 50 jaar geleden dat Zanggroep Pabo, toen nog Jongerenkoor Pabo, door wijlen pastor Bert Bakker in het leven werd geroepen. Een koor mét eigen band dat met een enorm enthousiasme popmuziek in de missen introduceerde en daarmee jong en oud naar de kerk trok.

HELMOND - Het jongerenkoor werd opgericht in wijk de Pronto en was verbonden aan de Goede Herder Parochie in Helmond-Oost. Jongerenkoor Pabo werd Pabo-Koor en maakt inmiddels deel uit van Zanggroep Pabo. Hieronder valt ook de 5-koppige PaboBand die zorgt voor de begeleiding en het kinderkoor Pabo-Junior. Pabo groeide mee met de tijd, nam afstand van de kerk en is inmiddels een allround koor.

Reünie 20 april

Het 50-jarig jubileum wordt gevierd op zaterdag 20 april met een reünie en feestavond. "We zijn supertrots op dit jubileum", aldus voorzitter Louis Verberne. "We hopen op een goede opkomst. We zijn benieuwd hoe het onze oud-leden vergaan is. En hoe leuk is het om eens bij te praten met je zangmaatjes van toen? Herinneringen ophalen onder het genot van een drankje en een hapje. En natuurlijk gaan de voetjes van de vloer, net als vroeger, daar zorgt onze dj voor."

De leden van het Pabo-Koor en de band kijken uit 20 april. Verberne: "Er zijn geen leden meer van het eerste uur, maar veel scheelt het niet. Enkelen zingen al 25, 30 of zelfs 40 jaar bij deze vereniging. Maar ook worden er steeds nieuwe leden verwelkomd. De leeftijd van onze 50 leden varieert dan ook van 14 tot 60-plus."

Het bestuur en alle leden van Zanggroep Pabo willen iedereen die betrokken is geweest bij het koor, in welke vorm dan ook, oproepen om naar de reünie te komen. "We hebben inmiddels veel oud-leden benaderd via Facebook. Voor diegenen die geen uitnodiging ontvangen hebben, bij deze: je bent van harte welkom", aldus Verberne. Wil je de jubilerende vereniging persoonlijk feliciteren? Ook dat kan op 20 april 2019. Er is een receptie van 14.00-16.00 uur in het Verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk N.W. 27b, Helmond (ingang Oude Huys).

Meer berichten