De vertegenwoordigers van Lightyear krijgen de Automotive Innovation Award uit handen van Jan Peter Balkenende.
De vertegenwoordigers van Lightyear krijgen de Automotive Innovation Award uit handen van Jan Peter Balkenende.

Lightyear Wint Automotive Innovation Award

Helmond -  Zonne-autofabrikant Lightyear heeft zowel de 'Challenging Concepts' als de speciale publieksprijs gewonnen tijdens de Automotive Innovation Awards 2019. De prestigieuze prijs werd uitgereikt door oud-premier Jan Peter Balkenende aan de beste Nederlandse innovaties op het gebied van mobiliteit.

De Challenging Concepts-Award is speciaal voor revolutionaire nieuwe ideeën, met het potentieel om de industrie volledig te veranderen. Een groot deel van de competitie is gericht op het verminderen van de uitstoot en het toekomstbestendig maken van de Nederlandse auto-industrie.

De Automotive Innovation Award Audience Award is een speciale prijs die is gemaakt om Nederlandse innovaties met een grote impact op mobiliteit beter bekend te maken bij het grote publiek. Door enorme publieke steun nam Lightyear een vroege voorsprong in de race voor de prijs.

Met een jaaromzet van € 65 miljard heeft de Nederlandse automotive-industrie 120.000 mensen in dienst. Dankzij de vele uitstekende universiteiten en automotive-opleidingen kan Nederland een leidende positie behouden in de hightech automobielindustrie.

Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear: "Nederland heeft bewezen dat het vaak uit onverwachte hoek met grote doorbraken kan komen. We hopen met ons team de transitie naar écht emissieloos rijden te realiseren. Het winnen van deze awards is belangrijke steun in de rug en erkenning voor het werk dat het team elke dag verzet."

Meer berichten