Studenten Buitensport leren in de praktijk hoe je instructies geeft en groepen begeleidt.
Studenten Buitensport leren in de praktijk hoe je instructies geeft en groepen begeleidt. (Foto: )

Open Dag bij Helicon

Tijdens de open dag op zondag 17 februari presenteert Helicon MBO Helmond de nieuwe opleidingen Food professional op niveau 3 en Allround coördinator instructeur buitensport op niveau 4. Hiermee breidt de school haar aanbod uit binnen haar profiel Voeding, Dier en Outdoor en recreatie.

HELMOND - Tijdens de open dag geven de studenten met live cooking, workshops en speeddates een kijkje in de wereld van het mbo. Voor vmbo- en havoleerlingen een goede gelegenheid om kennis te maken met de beroepspraktijk van mogelijke vervolgopleidingen.

Buitensport
Vrije tijd en recreatie worden steeds belangrijker in Nederland. Want beweging en ontspanning, het liefst buiten, is goed voor het welzijn. In de sportlessen leren de studenten om veilig en verantwoord de big five outdoor-sporten te beoefenen: boogschieten, ATB/mountainbike, kajak, hike en oriëntatie & klimmen. Begeleiding van groepen en organisatie van evenementen is een even belangrijk onderdeel van de opleiding. Ook ondernemerschap, klantgerichtheid, flora en fauna, communicatie en marketing komen uitgebreid aan bod.

Food professional
Koken met dagverse producten, foodtrucks op festivals en voor de supermarkt, een eigen groente- en kruidentuin bij het restaurant, de nieuwe opleiding Food professional speelt in op alle nieuwe trends en ontwikkelingen. De studenten leren alles over voeding én over klanten. Ze kunnen koken en regelen ook de inkoop en het vervoer. Door de lessen in gastvrijheid en creativiteit weten zij goed advies te geven en gaan ze aan de slag als verkoopmedewerkers, gastvrouw/-heer of maaltijdbereiders in de catering, (vers)winkels of evenementenorganisaties. Met deze niveau 3 opleiding kunnen zij ook doorstromen naar Voeding en welzijn niveau 4.

Tijdens de opleiding volgen de Helicon studenten regelmatig creatieve workshops om hun talent te ontdekken en te (durven) laten zien. Tijdens de open dag zijn diverse werkstukken te zien van de LOB-Talentdag met improvisatie theater, hiphop dans, tattoo design, spoken word, muziek performance en video illusies. De tweedejaars Wildparkstudenten maakten beeldend werk met een persoonlijke boodschap door het oog van het bedreigde dier.

Meer informatie
Naast bovengenoemde opleidingen zijn ook studenten en docenten van de andere opleidingen aanwezig voor studiekeuze gesprekken. Iedereen is welkom op Scheepsboulevard 1 in Helmond tussen 11.00 en 14.00 uur.

Meer berichten