'Meneer Stijn' met zijn publiek op basisschool De Straap. Foto: Nora Leipzig.
'Meneer Stijn' met zijn publiek op basisschool De Straap. Foto: Nora Leipzig. (Foto: Nora Leipzig)

'Meneer Stijn' scoort bij groep 5 en 6

Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel is ambassadeur voor 'Scoor een Boek'. 'Basisschool De Straap hecht in alle groepen veel waarde aan woordenschat', aldus juffrouw José van groep 6 en het is prettig om op deze manier leerlingen spelenderwijs te stimuleren tot lezen. De leerlingen en de keeper ontmoetten elkaar afgelopen donderdag.

HELMOND - In de gymzaal van Basisschool de Straap komen twee groepen 5 én de klas van juffrouw José samen om de keeper van Helmond Sport te ontmoeten. Stijn van Gassel, ambassadeur van Scoor een boek! komt de kinderen voorlezen.

'Goedemorgen meneer Stijn', roepen de kinderen in koor als hij na zijn introductie van juffrouw Jolanda, het woord heeft overgenomen. Stijn stelt zichzelf voor en de kinderen luisteren aandachtig naar een deel van zijn levensverhaal als keeper. Ook kijken zij kort naar een filmpje waar Van Gassel onder het lat in actie te zien is. Na afloop van het filmpje grapt Stijn van Gassel: "Dit is een beetje mijn leven, een beetje eenzaam in de goal. Maar ik heb van jongs af aan al keeper willen worden."

Van Gassel heeft het boek 'Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden' van Sunna Borghuis uitgekozen om voor te lezen aan de groepen 5 en 6. De leerlingen lachen hard om de grappige stukjes uit het boek. Verdiept in het verhaal luisteren de kinderen naar het voorlezen van de keeper.

De kinderen krijgen na afloop van het voorlezen de gelegenheid, om de keeper van Helmond Sport het hemd van zijn lijf te vragen. Ter voorbereiding hadden de leerlingen, vragen opgesteld om aan de keeper te stellen. Zo wilde Tobias graag weten: 'waarom koos je voor voetbal en niet voor een andere sport'? En Joshua: 'wat was je mooiste wedstrijd ooit?' en een andere vraag was 'speel je wel eens FIFA' van Momed?

Voordat de keeper zijn weg vervolgde naar zijn training bij Helmond Sport, nam hij eerst nog plaats tussen de palen van een geïmproviseerd doel. Liefhebbers en/of voetbaltalentjes mochten vanaf de stip de bal achter de keeper proberen te krijgen.

Scoor een boek!
Scoor een boek! is een landelijk leesproject waarbij leerlingen van deelnemende scholen in 10 weken zoveel mogelijk boeken lezen. De kinderen scoren met elk uitgelezen boek een doelpunt(sticker). In Helmond worden zij aangemoedigd door Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel.
Scoor een boek! wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Helmond-Peel, Helmond Sport, JIBB en Leef. De actie zet het rolmodel van een voetballer in, met als uitgangspunt kinderen te stimuleren met plezier te (blijven) lezen en te bewegen. Er is ook een thuiseditie waarmee het hele gezin kan scoren. Meer informatie:

https://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/educatie/scoor-een-boek.html

Meer berichten